Boleslav chce hrát zase o poháry
Klub

Boleslav chce hrát zase o poháry

Redakce

Oficiální tiskové konference FK Mladá Boleslav před zahájením Gambrinus ligy se v rozšířeném a zmodernizovaném tiskovém středisku na mladoboleslavském Městském stadionu zúčastnili generální ředitel Jaromír Šterle, ředitel komunikace Petr Svěcený trenér Dušan Uhrin mladší, kapitán mužstva Marek Kulič a jeho zástupce Jan Rajnoch.

Na úvod novinářům trenér Dušan Uhrin řekl: „Bohužel nehrajeme evropské poháry, ale mužstvo by se do některého z nich mělo probojovat v tomto ročníku. Má na to, aby úkol zvládlo. Záleží hodně na hráčích, jak zvládnou tlak, který je jiný, než když se hraje o přední pohárové příčky, než třeba jen o šesté místo."

Proč není v kádru obránce Tomáš Hrdlička?

„Byl přeřazen do rezervního mužstva z výkonnostních důvodů. Nebyl připravený na sezónu a musí si srovnat v hlavě, zda chce dělat profesionální fotbal nebo ne, v mém týmu nemá momentálně místo."

Jak se cítíte v roli očekávaného pronásledovatele Slavie a Sparty?

„Necítím se nijak. Vše ukážou první kola a jenom na nás záleží, jestli budeme hrát evropské poháry, což je náš výkonnostní cíl."

Může pro Boleslav v ligových střetnutích být výhoda, že nebude na podzim hrát v evropských pohárech?

„Při úvodním střetnutí se Slavií to výhoda nebude žádná, neboť Slavie hraje evropský pohár až po utkání s námi. Když jsem před lety s Boleslaví hrál v evropských pohárech, nevadilo nám zatížení v zápasovém rytmu neděle-středa-neděle."

Kdo bude brankářskou jedničkou?

„Miller je stále zraněný, v úvodním utkání tedy nastoupí Vorel."

Generální ředitel Jaromír Šeterle zdůraznil, že cílem je vybojovat účast v evropském poháru a udržet přízeň diváků. „Aby neubývali, ale naopak přibývali v hledišti Mladé Boleslavi i jiných stadionů Gambrinus ligy," řekl Jaromír Šeterle. V odpovědi týkající se ekonomiky klubu potvrdil, že FK Mladá Boleslav počítá s rozpočtem 150 milionů korun.

Kapitán mužstva Marek Kulič i Jan Rajnoch se vyjádřili ke svým návratům do Mladé Boleslavi.

Marek Kulič se vrátil po dvouletém působení v pražské Spartě. „Mám velmi dobré vztahy s prezidentem klubu panem Dufkem a příchod trenéra Uhrina hrál také roli v mém rozhodování. Věřím, že se nám bude dařit," prohlásil Kulič.

Jan Rajnoch opustil Mladou Boleslav jen na půlroční hostování v bundesligovém Cottbusu. „Vrátil jsem se rád, protože hlavně závěr působení v Cottbus nebyl nevydařenější. Působení v Boleslavi jsem probíral i s Kuličem a když se vrátil trenér Uhrin, tak jsem neměl co řešit," uvedl Rajnoch.

Soupiska FK Mladá Boleslav pro podzimní sezónu 2009 Gambrinus ligy:

Brankáři Michal Vorel (rok narození 1975), Miroslav Miller (1980), Jan Šeda (1985), obránci Adrian Rolko (1978), Václav Procházka (1984), Tomáš Janíček (1982), Václav Kalina (1979), Jan Rajnoch (1981), Marko Djalovič (1986), záložníci Alexandre Nöel Mendy (1983), Ludovic Sylvestre (1984), Lukáš Opiela (1986), Ondřej Kúdela (1987), Jan Kysela (1985), Tomáš Poláček (1980), Tomáš Fabián (1989), útočníci Ondřej Zahustel (1991), Jakub Řezníček (1988), Fikru-Teferra Lemessa (1986), Jan Chramosta (1990), Ivo Táborský (1985), Luboš Pecka (1978), Marek Kulič (1975).

Fanshop banner