V generálce na ligu si zastříleli
Klub

V generálce na ligu si zastříleli

Redakce

Ke generální zkoušce na Gambrinus ligu si Boleslavští pozvali tým z Jihlavy, který v uplynulé sezóně neúspěšně bojoval o postup z druhé do první ligy. Jednoznačně ho přehráli především v závěru. Po prvním poločase vedli góly Kuliče a Kysely. Ve druhém se prosadil opět Kysela a před koncem i Mendy.

První šanci nedal Kulič po přihrávce Kysely. V 7. minutě už tato dvojice skórem pohnula. Kysela vystihl přihrávku jihlavského stopera a před brankářem nezištně přiťuknul Kuličovi, který trefil opuštěnou branku - 1:0.

Ve 20. minutě Kysela zkoušel technickou střelou přelstít brankáře Wintera, ale minul. O dvě minuty později jihlavskou akci založil Gába, míč se přes Vydru dostal ke Korčianovi, který nastřelil bránícího Rolka. Ve 24. minutě byli Jihlavští ještě blíže gólu. Po Cihlářově trestňáku od postranní lajny hlavičku Kadlece z malého vápna reflexivně vyrazil Vorel.

Ve 27. minutě Tecl doběhl Kadlecův odkop a tísněn boleslavskými stopery při pokusu přehodit Vorla překopl branku. Ve 31. minutě jihlavskou desetiminutovku završil Gába ránou do Vorlovy náruče.

Po půlhodině hry přišel na hřiště Janíček místo Procházky, na jehož místo ve středu zálohy se posunul Rajnoch. Janíček se postavil vedle Rolka na stoperský post.

Ve 34. minutě Dalovič kolmo našel na Pecku, jeho přihrávka před brankou spoluhráče nenašla. Z protiútoku Jihlavští rozhodili boleslavskou obranu, ale akci nezakončili. Sudí je zastavil kvůli útočnému faulu na bránícího Sylvestreho.

Ve 38. minutě Táborský rozehrál do strany na Kúdelu, ten posunul vpřed po pravé straně Kyselu, který prošel přes dva bránící hráče a lehkým dloubákem přehodil brankáře - 2:0.

V 53. minutě Karlíkův pas mezi stopery uvnitř vápna zpracoval Korčian, ale než stihnul vystřelit, Rolko mu míč sebral.

V 56. minutě Pecka uvolnil Kyselu, kterému se střela vůbec nepovedla, přestože byl zcela sám před brankářem Winterem. Za dvě minuty po spolupráci Pecky s Kuličem se podobně nepovedla střela Táborskému.

Průnik Tecla, na jehož počátku bylo sudím nepostřehnuté hraní rukou, zakončený střelou z úhlu v 64. minutě skončil přičiněním zákroku Vorla rohovým kopem. Tomu se Boleslavští ubránili a z protiútoku Opielovu střelu zkrotil jihlavský gólman.

V 68. minutě svižnou a vtipnou spolupráci s Kuličem završil gólově Kysela - 3:0. V 75. minutě čerstvý Fabián individuální útok zakončil povedenou střelou, kterou brankář vyrazil na roh.

V 77. minutě po odkopu jihlavského brankáře Rajnochovu hlavičku prodloužil Fikru na Chramostu, ten v sólu nastřelil padajícího gólmana a v dorážkách se neprosadili Fikru ani opakovaně Chramosta. V 80. minutě Fikru opět byl blízko gólu, ale slabou střelu z úhlu si Winter pohlídal.

V 82. minutě po Fikrově centru a Opielově přihrávce zkoušel technicky překonat brankáře Chramosta, ale akce skončila jen rohem. O minutu později však jihlavská obrana kapitulovala. Dalovič přihrál Mendymu, ten vnikl do vápna a přízemní křižnou ranou Wintera prostřelil - 4:0.

FK Mladá Boleslav: Vorel - Kúdela, Rajnoch (78. Řezníček), Rolko, Dalovič - Kysela (72. Mendy), Procházka (32. Janíček), Sylvestre (63. Opiela), Táborský (72. Fabián) - Kulič, Pecka (63. Fikru).

FC Vysočina Jihlava: Winter - Veselý, Tlustý, Kadlec (71. Lovětínský), Cihlář (78.Vyskočil) - Krutý, Karlík, Gába, Vydra (60. Minarech) - Tecl, Korčian.

Góly: 7. Kulič, 38. a 68. Kysela, 83. Mendy

Rozhodčí: Hrubeš - Koval, Novotný

Diváků: 650

Fanshop banner