S divizním týmem dospělých remizovali
Klub

S divizním týmem dospělých remizovali

Redakce

Druhé utkání letní přípravy hráli ligoví dorostenci na hřišti v Kosořicích proti dospělému týmu FK Dobrovice, který se po roce ve středočeském přeboru vrátil do divize. Boleslavští dorostenci dali brzo gól Doliancem a vedení drželi hodinu, než dobrovický Švorba z trestňáku vyrovnal.

Již ve 2. minutě dobrovická obrana chybovala, dotírající Vilám vybojoval na Kalistovi míč, ke kterému se uvnitř soupeřova vápna dostal Dolianec a s přehledem skóroval - 0:1.

Bezprostředně po gólu se dobrovický Miškovský ocitl před Kanavalem, ale boleslavský gólman čisté konto ubránil.

V 15. minutě pohledná akce trojice Vilán, Volf, Dolianec skončila nepřesnou finální přihrávkou, tudíž bez gólového efektu.

Ve 24. minutě po centru dobrovického Miškovského se v šanci ocitl Kohout, oklamal obránce i brankáře, ale cíl minul. Za tři minuty ránu Miškovského z úhlu vyrazil Kanaval na roh.

Ve 35. minutě zahrozili po delší odmlce Boleslavští. Tvaroha posunul na levou stranu Töglovi, ten však vystřelil nepřesně.

Ve 38. minutě hlavička dobrovického kanonýra Kohouta přeletěla Kanavalovu branku.

Po změně stran ve 48. minutě Maňasův faul těsně před šestnáctkou vynesl Dobrovici trestný kop, který Božko kopl mimo. Boleslavští odpověděli rohovým kopem v 52. minutě, Kozma však hlavičkoval nad.

V 58. minutě po spolupráci s Hrdinou vystřelil nepřesně na boleslavskou branku Božko.

V 63. minutě se Dobrovičtí dočkali vyrovnání, ke kterému jim však pomohli boleslavští dorostenci nepřesnou rozehrávkou při zakládání ofenzivní akce. Chybu napravili faulem a z trestného kopu Švorba milimetrově trefil horní růžek Hošťálkovy branky - 1:1.

Necelých pět minut po vyrovnání po Töglově chybné rozehrávce opět Dobrovičtí atakovali boleslavskou branku, ale Hošťálek tentokrát střelu vyrazil nohou.

V závěrečné čtvrthodince se boleslavští dorostenci probudili a vypracovali si tři slibné akce. Buček nastřelil boční síť, Bělíkovu šanci brankář Kraus lapil a Dragounovu ránu Kraus vyrazil na roh.

Tři minuty před koncem byli Dobrovičtí blízko vítězství. Dlouhým pasem zaskočili boleslavskou defenzívu, ale Hošťálek své družstvo podržel.

Sestava FK Mladá Boleslav I.poločas: Kanaval - Rosenkranz, Borovička, M.Šťastný, Kašík - Vilam, Kozma, Tvaroha, Tögel - Dolianec, Volf

Sestava FK Mladá Boleslav II.poločas: Hošťálek - Janda, Maňas, Kozma, Říha - Bělík, Sedláček, Tögel (75. Borovička), Dragoun - D.Šťastný, Buček

Góly: 63. Švorba - 2. Dolianec

Fanshop banner