Dali dva góly a nastřelili dvakrát břevno
Klub

Dali dva góly a nastřelili dvakrát břevno

Redakce

Předposlední přípravné utkání s druholigovým soupeřem hráli Boleslavští na hřišti v Benátkách nad Jizerou. V porovnání s předchozím zápasem se zbavili střelecké rozpačitosti a zaslouženě vyhráli. Kromě gólů Kuliče a Kysely, napálili Kúdela a Opiela břevna. Za Ústí skóroval Benčík.

V ostré úvodní desetiminutovce spálili Boleslavští čtyři šance. Po chybě obrany Mendy z dobré palebné pozice získal jen roh, z Kuličova centru Pecka hlavičkoval nad, Rajnochův oblouček za obranu zpracoval Sylvestre a sám před brankářem nastřelil pouze jeho rukavice, Fabiánův centr zleva zakončil Mendy nepřesným volejem.

V 10. minutě prohrál Dalovič souboj s Francem a ke střele se dostal Smola. Minul Vorlovu branku. Další ústecká šance již zaváněla gólem. V 18. minutě z těžkého úhlu vypálil Veselý, brankář Vorel reflexivně vyrazil a dorážka France se odrazila od břevna boleslavské branky.

Boleslavští se probrali v závěrečné čtvrthodince první půle. Nejprve ve 30. minutě Sylvestre po narážečce s Kuličem vystřelil a tečovaná rána skončila rohovým kopem. Za tři minuty Kuličův centr z pravé strany mířil na Pecku, ale obránce stihl míč srazit na další boleslavský roh.

Ve 38. minutě Kulič obral o míč Džubana a individuální útok zakončil přízemní střelou k pravé tyči - 0:1. Hned v následující minutě po Fabiánově centru se Kulič ocitl na malém vápně v další šanci, ale v gól ji neproměnil.

Ve 41. minutě po kiksu Rajnocha se hrnul na boleslavskou branku Veselý, ale Vorel jeho střelu vyrazil do rohu. Před koncem poločasu faul na Fabiána vynesl Boleslavi trestný kop z rohu šestnáctky. Sylvestre křížnou ranou těsně minul branku.

Do druhého poločasu vletěli boleslavští náhradníci s ohromnou chutí. Ve 47. minutě Táborského centr našel na ústeckém brankovišti Řezníčka, ten však přestřelil.

V 50. minutě Ústí nečekaně vyrovnalo. Kolmá přihrávka středem obrany přinutila brankáře Šedu vyběhnout mimo šestnáctku, ve skluzu rodící se šanci soupeře sice zmařil, ale Benčík míč z dobrých třiceti metrů trefil do opuštěné branky - 1:1. Bezprostředně po inkasovaném gólu svoji druhou obrovskou příležitost zahodil Řezníček po akci Kysely.

V 55. minutě vyslal Opiela filigránský lob za obrannou linii soupeř, Kysela v plném běhu míč zpracoval a obehrál vyběhnuvšího gólmana - 1:2.
Ani ne pět minut po Kyselově gólu napálil ze třiceti metrů Kúdela břevno. V 76. minutě podobně Opielova rána jen rozechvěla horní část brankové konstrukce.

Mezi dvě povedené boleslavské střely se vešlo Šedovo zaváhání při skákavém míči, který sice v tvrdém souboji nakonec dostal pod kontrolu, ale zmatečnou situaci odnesl Janíček zraněním. Po krátkém ošetření se však vrátil do hry. Při dalším ústeckém útoku zahrál Šeda rukou mimo vápno, ale následný trestňák bez problému lapil.

V 78. minutě Fikru-Teferra Lemessa připravil palebnou pozici Chramostovi, ten však netrefil branku. V 81. minutě boleslavský tým výrazně podržel Šeda, když kryl dvě gólové střely, tu druhou z Karlíkovy kopačky z necelých tří metrů. V závěru utkání vyslaly tvrdé projektily Fabián a Táborský. Fabiánův robinsonádou k levé tyči ústecký brankář zkrotil, Táborského stačil pouze sledoval, jak o pár centimetrů míjí cíl.

Sestava FK Mladá Boleslav v I.poločasu: Vorel - Janíček, Rolko, Rajnoch, Dalovič - Mendy, Procházka, Sylvestre, Fabián - Kulič, Pecka.

Sestava FK Mladá Boleslav v II.poločasu: Šeda - Kúdela, Janíček, Rajnoch, Fabián - Kysela, Opiela, Táborský - Řezníček, Fikru-Teferra Lemessa, Chramosta.

Góly: 50. Benčík - 38. Kulič, 55. Kysela

Fanshop banner