Golfový turnaj Gambrinus liga Open 2009 vyhrál Černý
Klub

Golfový turnaj Gambrinus liga Open 2009 vyhrál Černý

Redakce

Golfový turnaj Gambrinus liga Open 2009 vyhrál Jiří Černý před Vlastimilem Jarolímem a Janem Tauchmanem. Obhájce loňského prvenství Jaromír Bosák skončil hluboko v poli poražených na pětadvacáté příčce. Z fotbalových celebrit byli Antonín Panenka osmý a Karel Poborský desátý. Turnaje se zúčastnilo 77 mužů a žen.

Na greenech Sand Martin's Holes v Michalovicích u Mladé Boleslavi se začalo cannon startem, čili tak, že na každé jednotlivé jamce byl jeden z osmnácti flightů a úderem desáté hodiny se rázem dali všichni účastníci turnaje do hry.

Největší pozornost budil flight začínající na první jamce ve složení Ivan Hašek, Ladislav Vízek, Jaromír Šeterle a Petr Svěcený. V minisouboji boleslavské duo prohrálo s párem Hašek-Vízek. „Vyhrál jsem třináct set korun, které jsem Svěcenému svolil splácet leasingově, kdyby mu to dělalo problémy v rodinném rozpočtu," pravil věčně rozesmátý Vízek.

Také na deváté jamce začínající flight v sestavě Slavomír Lener, Pavel Richter, Jaromír Bosák a Čeněk Lorenc se dal nazvat hvězdným. Z fotbalových osobností dále hráli Karel Poborský, Antonín Panenka, Ladislav Vízek, František Straka, Radek Bejbl, Ladislav Maier a Luboš Kubík.

Ostře sledovaným mužem byl Jaromír Bosák, obhájce loňského vítězství v premiérovém ročníku Gambrinus liga Open 2008, který v České televizi moderuje přenosy z fotbalu i z golfu. „Vůbec se mi nedařilo," smutnil Bosák a bezprostředně po opuštění posledního greenu správně tušil, že neobhájil loňské vítězství. Jeho manželka Alena Bosáková s pověstí zdatné hráčky mu štěstí nepřinesla: „Nešla jsem s ním ve flajtu, ale všimla jsem si, že byl zachmuřený a tudíž nespokojený se svým výkonem. Asi jsem byla dnes lepší." Neměla pravdu, umístila se dvě příčky za manželem.

Pořadatelé golfového turnaje fotbalových osobností, FK Mladá Boleslav a STES, mají pravděpodobně patent na letní vedro. Podobně jako v loňském červenci areál Ypsilon Golf v Mníšku u Liberce i letos resort Sand Martin's Holes v Michalovicích u Mladé Boleslavi rozpalovaly sluneční paprsky téměř s rovníkovou intenzitou.

Výjimečnost atmosféry potvrzovaly slečny ve fotbalových dresech, minisukních i jinak minimalizovaných oděvech, přičemž dvě nejhorkokrevnější na stud zcela rezignovaly. Nejdůležitější však bylo, že účastníci nešetřili chválou na michalovické hřiště. „Byl jsem v Mladé Boleslavi poprvé a hřiště se mi velmi líbilo, s hrou jsem byl spokojený," pochvaloval si fotbalový manažer Dalibor Lacina.

„Zahrál jsem si v příjemné atmosféře," řekl Ivan Hašek, který si golf zahraje rád, ale na fotbalový trávník nezanevřel. Ani nemůže, když je nyní předsedou ČMFS. „Na golf jsem se dostal teprve podruhé od zvolení předsedou fotbalového svazu."

Spokojeností zářil i Antonín Panenka: „Po operaci kyčle mě už noha nebolí, ale bolí mě celé tělo. Navíc jsem v minisouboji porazil kamaráda Láďu Vízka a vyhrál tak lahvinku vína."

Kolem čtvrté hodiny odpolední hra skončila, po páté moderátor závěrečného aktu Petr Svěcený rozdal ceny a 2. ročník golfového turnaje Gambrinus liga open byl minulostí. Všichni slíbili, že za rok určitě přijedou na třetí ročník.

Výsledky HCP 0-18: 1. Jiří Černý, 2. Vlastimil Jarolím, 3. Jan Tauchman, 6. Radek Bejbl, 8. Antonín Panenka, 10. Karel Poborský, 13. Dalibor Lacina, 15. Slavomír Lener, 20. Ivan Hašek, 21. Luboš Kubík,, 22. Petr Svěcený, 23. Ladislav Vízek, 25. Jaromír Bosák, 37. Jaromír Šeterle... (klasifikováno bylo čtyřicet hráčů)

Výsledky HCP 18,1-36: 1. Václav Procházka, 2. Jiří Kulas, 3. Josef Zvonič, 8. František Straka (klasifikováno bylo sedmadvacet hráčů)

Výsledky HCP 37-54: 1 Michal Vorel, 2. Ivo Táborský, Martin Klein, 4. Luděk Fojtík, 5. Lukáš Opiela (klasifikováno bylo deset hráčů)

Fanshop banner