Druholigového nováčka nepřemohli, Chramosta nedal penaltu
Klub

Druholigového nováčka nepřemohli, Chramosta nedal penaltu

Redakce

Boleslavští dva týdny ladění formy na ligovou premiéru proti mistrovské Slavii začali bezgólovou remízou s druholigovým nováčkem. Utkání se hrálo na kvalitním hřišti v Bakově nad Jizerou před necelými pěti stovkami natěšených diváků. Boleslavští střelci je zklamali, nejvíce pak střelecký talent Chramosta, když ve druhé půli neproměnil pokutový kop.

První dramatickou situaci způsobil nepovedeným odkopem boleslavský brankář Vorel. Vlašimští ho však nepotrestali a zanedlouho čelili vydařené spolupráci Táborského s Peckou, který hlavičkoval těsně mimo.

V 10. minutě vlašimský útok vedený Průchou zachytil Rolko. Za dvě minuty Nadrchal přešel přes Táborského a Rolka, vystřelit se mu však pořádně nepovedlo, neboť narazil na Rajnocha. V 15. minutě Kulič přihrál Lemessovi, ten dal kolmo na Pecku, jehož střelecký pokus bránicí hráči srazili mimo vlašimskou branku. Další akci vymyslel Rajnoch. Jeho pas zpracoval Kulič, připravil si střeleckou pozici, ale rána byla příliš slabá, než aby vystrašila Toma ve vlašimské brance.

Ve 20. minutě se za potlesku diváků Lemessa uvolnil přes Šilhavého, ale nikdo z boleslavských spoluhráčů se před brankou do zakončení neprotlačil. Kolem 30. minuty nevyužili Vlašimští tři rohové kopy.

Ve 35. minutě byli Boleslavští nejblíže góly v prvním poločasu. Táborský od levé čáry našel Pecku, ten hlavou přiklepl Kuličovi, který se snažil akci zakončit na malém vápně ve skluzu, ale z ohleduplnosti k soupeřovu brankáři míč naplno netrefil. Z další akce po Lemessově přihrávce nepřetlačil Pecka bránící protihráče a získal pro Boleslav jen roh.

Pět minut po přestávce Boleslavští dokonale vyšachovali vlašimskou obranu, v závěru akce Poláček přihrál před branku Kuličovi a ten nastřelil obránce Nešpora na lajně brankářem opuštěné branky.

Za dvě minuty po Kuličově akci z pravé strany Vlašimští zablokovali střelecký pokus Lemessy, k míči se dostal Poláček a dva metry od branky namířil vysoko na břevno. V 54. minutě na povedený Poláčkův centr nedoskočil Kysela. Vlašimský protiútok zakončil Brožík nepřesnou hlavičkou. V 64. minutě Průchův přízemní trestný kop snadno Vorel zvládnul.

V 71. minutě při dravém průniku do vlašimské šestnáctky Chramosta nastřelil Nešporovu ruku a sám se sebevědomě postavil k nařízené penaltě. Pravačkou však branku překopl.

V 73. minutě Chramosta nabil Opielovi, s jeho slabou střelou měl vlašimský gólman snadnou práci. V 77. minutě po výtečné narážečce s Řezníčkem se k zakončení na malém vápně dostal Chramosta, ale jeho ránu brankář srazil na roh. Za pět minut ve finále boleslavské ofenzivní akce Chramosta dlouho váhal se zakončením, až nastřelil beka. V 84. minutě Fabiánův centr z levé strany ve slibné pozici před vlašimskou brankou zpracovával Řezníček, ale sudí postřehl, že si pomohl rukou a ze šance nic nebylo.

V závěrečné desetiminutovce se k zakončení nečekaně častěji dostali Vlašimští. Bálkovu ránu k levé tyči lapil pozorný Vorel a stejný hráč v předposlední minutě vystřelil mimo boleslavskou branku. Mezi tím v 88. minutě nastřelil Vorel nechtěně Bálkova záda, ale možné komplikace odraženým míčem nepřipustil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Vorel - Janíček (46. Kúdela), Rolko, Rajnoch, Dalovič (66. Fabián) - Kysela (46. Mendy), Procházka (66. Opiela), Táborský (46. Poláček) - Lemessa (56. Chramosta), Kulič (56. Řezníček), Pecka (46. Sylvestre).

Sestava FC Graffin Vlašim: Toma - Schuster (46. Held), Šilhavý, Nešpor, Švamberg - Nadrchal (46. Vebr), Křeček (62. Stejskal), Pokorný, Průcha - Brožík (62. Bálek), Dvořák.

Diváků: 450

Fanshop banner