Remízový vstup do letní přípravy
Klub

Remízový vstup do letní přípravy

Redakce

Boleslavští mladíci nastoupili proti druholigovému soupeři ve druhém dnu letní přípravy, přesto mu byli téměř rovnocenným soupeřem, což jistě bylo příjemným překvapením pro trenéra Josefa Hlouška. Tomu z předpokládaného kádru chyběl pouze Murárik, který reprezentuje Česko na univerziádě v Srbsku.

Žižkovští vedení trenérem Petrželou byli útočnějším týmem a boleslavský brankář Michňa, navrátivší se z hostování v třetiligovém Sezimově Ústí, předvedl několik výtečných zákroků, kterými držel čisté konto téměř celý zápas.

Necelou hodinu v boleslavském útoku hrál čtyřiadvacetiletý Radek Dorotík, jenž je v Mladé Boleslavi na zkoušce z moravského divizního klubu FK Šardice, za který v uplynulé sezóně nastřílel rovných dvacet gólů v mistrovských zápasech.

První přípravné utkání juniorů provázely dešťové přeháňky. Góly padaly až v závěru utkání. Nejprve v 78. minutě po žižkovském trestném kopu a závaru na boleslavském brankovišti hlavičkoval z ofsajdové pozice a za podpory nedovoleného zákroku na brankáře Michňu do sítě úspěšně Novotný - 0:1.

Odpovědí byl krásný Dudkův oblouček přes šířku branky na Zahustela, ale ten se z malého vápna do soupeřovy branky netrefil.
Jak dávat góly, předvedl mladším spoluhráčům zkušený Mrvík. V 85. minutě si za žižkovskou obrannou linií zpracoval technicky dokonalou Hrdličkovu přihrávku, zkontroloval postavení vybíhajícího gólmana a podle něho vskutku profesorsky vyrovnal - 1:1.

Sestva FK Mladá Boleslav"B": Michňa - Zbrožek (56. Bílý), Mrvík, Charuza, Hrdlička - Zahustel, Kučera (56. Smetana), Svoboda (68. Vizingr), Vajgl - Bořil, Dorotík (56. Dudka).

Góly: 85. Mrvík - 78. Novotný

Rozhodčí: Pechanec

Diváků: 60

Fanshop banner