V Rakousku podruhé nedali gól a podruhé remizovali
Klub

V Rakousku podruhé nedali gól a podruhé remizovali

Redakce

Třetí utkání rakouského soustředění hráli Boleslavští na hřišti v Brucku se sedmým celkem aktuálního pořadí ukrajinské ligy FK Metalurg Záporoží. Přestože měli po většinu času převahu, gól nedali a tak si na rakouském soustředění radosti z výhry opět neužili. Ve třech odehraných zápasech dvakrát remizovali a jednou prohráli.

Ve 3. minutě Záporoží získalo roh, ale hlavičkující Rolko náznak nebezpečí hlavou odvrátil. Boleslavští kolem 6. minuty měli dvakrát po sobě výhodu rohu. K prvnímu se dostali po kombinaci Rolko - Kulič - Kysela - Lemessa, k druhému bezprostředně po Dalovičově rozehrání rohového kopu. Pro změnu ho zahrával Kulič a hlavou těsně nad břevno zakončil Táborský.

V 8. minutě Kuličův centr srazil záporožský stoper Nevmyvaka do dalšího rohu. Z něho Boleslavští nic nevytěžili, naopak Záporožští vyrazili do brejku, který v poslední chvíli zastavil Dalovič skluzem za cenu rohu. Ve 12. minutě Sylvestreho centr hlavičkoval Lemessa nepřesně.

První velká šance Boleslavi se zrodila v 17. minutě, kdy Lemessova vyhraného souboje kousek za půlící čárou využil Kysela k rychlému útoku. Ve vápně se zasekávačkou zbavil dotírajícího obránce a nastřelil gólmana uprostřed branky. Dorážku zamířil k tyči, ale obránce ji vykopl na roh.

V 19. minutě Kuličův roh hlavičkoval u bližší tyče šikovně Kysela a z pod břevna míč vyboxoval pozorný brankář Bezotosny. Ve 22. minutě Procházkův centr Kysela v jasné gólové pozici na malém vápně hlavičkoval mimo levou tyč.

Ve 24. minutě Dalovičův pas přes Táborského pomohl Kuličovi k brejku, ale Nevmyvaka jej před branku nepustil. O minutu později Procházka našel za obranou nabíhajícího Lemessu, ale tomu před střelbou padl pod nohy brankář.

Krátce před přestávkou o sobě dali vědět Ukrajinci. Centr Bugaeva spoluhráče nenašel a Kalina v klidu založil další akci Boleslavi. Kolem 35. minuty se Boleslavští ubránili dvěma rohům. Po tom druhém bomba Polevoje přes šířku branky skončila vedle.

Ve 42. minutě Lemessa přiťuknul Sylvestremu, jenž pravčkou minul levou tyč ukrajinské branky jen o pár decimetrů. Dvě minuty před pauzou po Procházkově pasu Kulič vnikl do vápna, přehodil vybíhajícího brankáře, ale obránce z lajny vykopl na roh. Tomu se Ukrajina ubránila.

Ve 47. minutě ukrajinský brankář neudržel bombu Mendyho, vyrazil míč před Lemessu a ten zbrkle přestřelil. O pět minut později se hnal do šance Pecka, ale nedostal se k důraznému zakončení. Z protiútoku Bugaev nedotáhl průnik přes Kalinu a tísněn boleslavský bekem vysoko přestřelil Šedovu branku.

V 55. minutě po faulu na Lemessu trestný kop kousek od hranice vápna napálil Poláček do spoluhráče Procházky stojícího vedle hráčské zdi.

V 59. minutě Sydorchuk přestřelil Šedovu branku. O minutu později Mendyho oblouček z pravé strany se odrazil od břevna, ale nikdo z boleslavských spoluhráčů nedokázal situace využít k vytouženému gólu. V 62. minutě Kuličův přetažený trestňák zakončoval hlavou Pecka z ofsajdu a sudí ho také odpískal.

V 67. minutě se v obrovské příležitosti ocitl Kaskov, ale z deseti metrů překopl boleslavskou branku. Za tři minuty Dalovičův trestňák skončil u záporožského gólmana a z pozdější akce se Boleslavští marně dožadovali penalty. V 78. minutě Kulič prokličkoval do vápna, ale ke střele se nedostal on, ani Řezníček.

V 82. minutě po faulu na Procházku trestný kop Poláčka u levé tyče brankář zkrotil až na dvakrát. V 84. minutě Opanasenko z úhlu přestřelil Šedovu branku a ani Bugaev o tři minuty později nemířil přesně. Mezi tyto dvě ukrajinské šance se ještě vešel kiks Vorobjenka na půlící čáře. Opiela s míčem vyrazil na soupeřovu branku, ale záporožskému obránci neutekl.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller (46. Šeda) - Kalina, Janíček, Rolko, Dalovič - Kysela (46. Mendy), Procházka, Sylvestre (46. Pecka), Táborský (46. Poláček) - Kulič (81. Opiela), Lemessa (72. Řezníček).

Fanshop banner