S moskevským Spartakem prohráli
Klub

S moskevským Spartakem prohráli

Redakce

K druhému přípravnému utkání rakouského soustředění nastoupili Boleslavští na kvalitním trávníku útulného hřiště v podhorské vesničce Angerberg ve čtvrtečním podvečeru 2. července od 18 hodin proti třetímu týmu aktuálního pořadí ruské ligy Spartaku Moskva. Klubové vlaječky před zahájením si vyměnili kapitáni Jan Rajnoch a Martin Jiránek, jenž přivedl moskevský tým.

Čtvrt hodiny před výkopem začalo pršet, ale než rozhodčí poprvé písknul, déšť ustal. Moskvané kontrolovali hru kombinací na jeden dotyk a první střelu vyslal Pavlenko mimo Vorlovu branku.

V 5. minutě Bojarincev obehrál Kalinu a přešel přes Rajnocha, centr na Pavlenka naštěstí pro Boleslav zachytil Prempeh. V 10. minutě volej Bojarinceva vyrazil Vorel na roh.

V 16. minutě předvedli Rusové svižnou akci, při které Salenko utekl Prempehovi a z jeho centru úspěšně hlavičkoval nekrytý Bojarincem - 1:0. Boleslavskou odpovědí byl centr Pecky z pravé strany, ale Chramosta se k zakončení nedostal. Trestný kop Opiely o chvíli později moskevská obrana odvrátila rázným odkopem.

Ve 27. minutě si Jakovlev pohrál na hranici šestnáctky s boleslavskými obránci, přihrál do strany Bojarincevovi a ten nekompromisně tentokrát pravačkou překonal Vorla - 2:0. Rusové pokračovali v sebevědomé kombinaci, Boleslavští se marně snažili dostat do střeleckých příležitostí.

V poslední minutě poločasu dlouhý pas Rajnocha našel sice Táborského za soupeřovou obranou, ale sudí viděli ofsajd.

Do druhého poločasu vyměnili Moskvané celý tým s výjimkou brankáře. Obraz hry se však příliš nezměnil. Moskvané byli nadále přesnější a nebezpečnější.

První akcí po změně stran byl pas Sylvestreho na Fabiána, jehož centr Pletikosa snadno lapil. Moskevská protiakce skončila ofsajdem Malojana. V 53. minutě Malojan z otočky vystřelil, ale o pár centimetrů minul levou tyč. O dvě minuty později tu tyč trefil tvrdou ranou Bagenov.

V 66. minutě se přes Prempeha prosadil ke střelbě Prudnikov a brankář Vorel míč konečky prstů vyškrábl na roh. Tomu se Boleslavští ubránili.

V 70. minutě po přesné kolmé přihrávce Prudnikova běžel na boleslavskou branku Rodriguez, ale Rolko mu v poslední chvíli skluzem zabránil ve střelbě. V 77. minutě Bagenov vystřelil z pětadvaceti metrů nad. Za minutu po centru Malojana se na boleslavském malém vápně neprosadili Prudnikov s Bagenovem, navíc rozhodčí Bagenovi odmávali a odpískali ofsajd. V 79. minutě Malojanovu ránu lapil pozorný Vorel.

Deset minut před koncem přešel po levém křídle Fabián přes tři protihráče, kteří se jej marně snažili zastavit fauly. Bohužel Fabiánův přetažený centr Řezníčkovi ani Táborskému do šance nepomohl. V 84. minutě Dittrichův střelecký pokus z dálky o půl metru přeletěl moskevskou branku. V příští minutě Sylvestreho trestňák usměrňoval pravačkou Procházka, ale brankáře Pletikosu nepřekvapil.

Těsně před koncem Procházka zabránil dvakrát jistému gólu. Poprvé Malojanovi, podruhé Rodriguezovi.

Sestava FK Mladá Boleslav I.poločas: Vorel - Kalina, Rolko, Rajnoch, Prempeh - Mendy, Kúdela, Opiela, Mach - Chramosta (41. Táborský), Pecka.

Sestava FK Mladá Boleslav II. poločas: Vorel - Kalina, Rolko, Rajnoch (63. Procházka), Prempeh (67. Janíček) - Dittrich, Kúdela (56. Louhoungou), Sylvestre, Fabián - Řezníček, Táborský.

Spartak Moskva I.poločas: Pletikosa - Parstviluk, Jiránek, Stranzel, Makejev - Salenko, Kovalčuk, Bojarincev, Dzano - Pavlenko, Jakovlev.

Spartak Moskva II.poločas: Pletikosa - Rodriguez, Fathi, Dedura, Kudriašov - Sabida, Prudnikov, Bagenov, Rižkov - Dzuba, Malojan.

Góly: 16. a 27. Bojarincev

Fanshop banner