Parádní představení trojice útočníků
Klub

Parádní představení trojice útočníků

Redakce

Slovenský soupeř sice otevřel skóre utkání, ale Boleslavští ho ještě do přestávky otočili ve svůj prospěch a zvláště ve druhém poločase byli jasně lepším týmem. Po dvou gólech dali Pecka a Chramosta, jeden přidal Kulič. Všechny trefy si vysloužily potlesk diváků, kterých se kolem hřiště v nymburském sportovním centru sešly téměř dvě stovky, když mnozí z nich přicestovali z Mladé Boleslavi.

Z počáteční boleslavské aktivity se po Poláčkově centru neprosadil Kysela tísněn obráncem. Ve 8. minutě se před nitranskou brankou po vysokém míči marně natahovali Pecka a Rolko. Soupeř se ubránil a vyrazil do protiakce, kterou středem hřiště odtáhl Hodúr a tečovanou střelou zdárně zakončil Glenda - 1:0.

Inkasovaný gól boleslavské fotbalisty nijak mimořádně nezaskočil. Nadále útočili a Pecka ze tří šancí dvakrát uspěl. Nejprve po Sylvestrově kolmici sám před brankou nastřelil jen vybíhajícího gólmana.

V 15. minutě Kúdela kolmým pasem našel Kuliče, jenž se zasekávačkou zbavil dotírajícího beka a nezištně připravil střeleckou pozici Peckovi a ten levačkou vymetl pravou šibenici - 1:1.

Ve 23. minutě přiťuknul Kulič k pravé postranní lajně Janíčkovi a jeho ostrý centr uklidil Pecka hlavou k levé tyči - 1:2. Za dvě minuty Poláčkův centr zkusil napálit z voleje Sylvestre, ale s tečovanou ránou neměl brankář mnoho práce.

Ve 32. minutě Kysela perfektně přes šířku hřiště dal Poláčkovi, který zpětnou přihrávkou hledal ve vápně nabíhajícího Kyselu. Ten míč špatně trefil, zakončení se nepovedlo ani Peckovi, až teprve Kulič z malého vápna doklepl do sítě - 1:3.

Do druhého poločasu nastoupil Chramosta. Za čtvrt hodiny přidal dva góly a další šance zahodil, čímž se připravil o hattrick.

V 49. minutě se Chramosta na hranici trestného území uvolnil a přízemní střelou levačkou prostřelil brankáře - 1:4.

V 54. minutě byl ve vzdušném souboji uvnitř nitranského vápna faulován Táborský. Rozhodčí ponechal Boleslavi výhodu ve hře a míč se dostal k Chramostovi, který přes šířku branky zamířil pravačkou ke vzdálenější tyči - 1:5. V dalším útoku po Táborského centru volej Chramosty těsně minul branku.

V 70. minutě se k zakončení útočné akce dostal i Táborský, ale byl z toho jen roh. O pět minut později po narážečce s Lemessou nepřesně střílel Mendy. V 77. minutě na konci spolupráce Chramosty s Lemessou byl střílející Táborský, brankáře však nepřekonal.

Deset minut před koncem po parádně rozehraném trestňáku Táborským hlavičkoval Procházka do tyče. Po Dittrichově centru Chramosta přiťuknul Mendymu, který však přestřelil.

Poslední slovo měl slovenský soupeř. Vymanil se na chvíli z defenzívy a jeho útočník se dostal přes Macha ke střele, která se odrazila od levé tyče boleslavské branky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda (46. Vorel) - Janíček (61. Kalina), Procházka, Rolko, Dalovič (56. Mach) - Kysela (61. Dittrich), Sylvestre (56. Mendy), Kúdela (46. Rajnoch), Poláček (46. Táborský) - Kulič (46. Lemessa), Pecka (46. Chramosta).

Góly: 8. Glenda - 15. a 23. Pecka, 32. Kulič, 49. a 54. Chramosta

Rozhodčí: Drábek

Diváků: 170

Fanshop banner