Ze Slavie přišel brankář Vorel
Klub

Ze Slavie přišel brankář Vorel

Redakce

Nováčkem v brance FK Mladá Boleslav je zkušený Michal Vorel. V úvodních třech přípravných zápasech odchytal dva poločasy a vedení klubu mu nabídlo profesionální smlouvu. „Podepsal kontrakt na dva roky," upřesnil boleslavský sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

Na konci června se tak s Uhrinovým výběrem připravovali čtyři brankáři - Miroslav Miller, Jan Šeda, Josef Kubásek a Michal Vorel.
Kteří vytvoří dvojici pro Gambrinus ligu? „To budeme ještě řešit," prohlásil hlavní kouč Dušan Uhrin bezprostředně po třetím přípravném utkání a den před rakouským herním kempem.

Michal Vorel (196 cm/96 kg) na konci letošního června oslavil čtyřiatřicáté narozeniny. Má zkušenosti z Ostravy, Opavy, Blšan, Jihlavy, Slavie Praha, slovenského Púchova a Dukly Praha, která byla jeho posledním působištěm v letošní jarní sezóně. V nejvyšší tuzemské Gambrinus lize odchytal 66 utkání za týmy Vysočina Jihlava a Slavia Praha.

V Jihlavě působil od počátku roku 2003 do konce ledna 2006 a podílel se na historickém postupu tohoto klubu do nejvyšší české ligy. V ní však Jihlava vydržela jenom jeden mistrovský ročník 2005/06. V něm si Vorel připsal 10 startů a dvě žluté karty. Po sestupu Jihlavy do druhé ligy podepsal kontrakt v pražské Slavii, kde v letech 2006-09 odchytal 34 mistráků, inkasoval tři žluté karty a byl jednou vyloučený.

Fanshop banner