Odvetu s akademiky prohráli
Klub

Odvetu s akademiky prohráli

Redakce

Odvetné utkání s akademickou reprezentací Česka opět na trávníku v nymburském sportovním centru boleslavští fotbalisté nezvládli. Příliš chybovali v kombinaci a soupeř byl důraznější i přesnější ve střelbě. Za Mladou Boleslav skórovali Pecka s Táborským a v brance se premiérově objevil Vorel, gólman s ligovými zkušenostmi z Jihlavy a pražské Slavie.

Po nevzrušivé čtvrthodince nejprve zahrozili Boleslavští, ale bez efektu. Pecka přistrčil Hrdličkovi a po jeho centru Rajnochovu hlavičku bravurně zlikvidoval soupeřův brankář. Akademikům se protiútok podařil lépe. V 18. minutě prohrál Hrdlička na půlící čáře tvrdý souboj a Hebnár individuální akci zakončil přízemní střelou, po které se Vorel k pravé tyči natahoval marně - 1:0.

V 19. minutě Peckův centr z levé strany bez přípravy zakončil Chramosta do gólmanovy náruče.

Ve 22. minutě předvedl Rajnoch perfektní pas za obranu, Pecka běžel sám na branku, kterou její strážce opustil a na přesný oblouček boleslavského útočníka byl krátký - 1:1. Za pět minut u Peckova centru byl soupeřův gólman o zlomeček vteřiny dříve, než skákající Táborský.

Ve 34. minutě po Hrdličkově nastřelené ruce kopali reprezentační akademici trestný kop od pravé postranní čáry. Boleslavská obrana ho sice odvrátila, ale na hranici vápna byl u míče nejdříve ze všech Štumpf a trefil se přesně k pravé tyči - 2:1.

Ve zbylém čase prvního poločasu byli nebezpečnější boleslavští fotbalisté, ale vyrovnání jim nebylo přáno. V rozpětí pětiminutovky dvakrát centroval z trestňáku Hrdlička na Mendyho hlavu. Poprvé zasáhl výtečně gólman, podruhé míč minul pravou tyčku do autu. V úplně posledních vteřinách poločasu po Peckově akci vystřelil z úhlu Mendy, ale byl z toho pouze roh, kterému se akademici ubránili.

Hned první akce druhého poločasu změnila skóre. Bohužel v boleslavský neprospěch. Proti Frnochově hlavičce z malého vápna byl brankář Miller bezmocný - 3:1. Akademici byli nadále při chuti. V 56. minutě po prohraném Kalinově souboji a následném rohu nechytatelná bomba těsně minula boleslavskou bránu a za tři minuty další povedenou dělovku vyrazil pozorný Miller.

V 60. minutě po Poláčkově trestném kopu hlavičkoval vedle pravé tyče Mach. O pět minut později se po narážečce se Zahustelem vydal odvážně k soupeřově brance Dittrich a když jej obránce nedovoleně zastavil, sudí neváhal nařídit penaltu. V 66. minutě ji bezpečně proměnil Táborský - 3:2.

Do konce utkání byli Boleslavští iniciativnější, tlačili se k soupeřově šestnáctce, ale skóre přes neúnavnou snahu nevyrovnali.

V 71. minutě po Opielově centru překonal gólmana hlavou Dittrich, ale asistent jej viděl v ofsajdu a hlavní pěkný gól neuznal. V následující minutě po spolupráci s Dittrichem se vydal na zteč Kalina. Povedený průnik přes tři protihráče zakončil křížnou střelou do pravé tyče.

V 76. minutě po Poláčkvoě rohu netrefil Janíček odkrytou branku a v poslední minutě utkání Poláček precizní českou uličkou připravil pozici Peckovi, ten se však ani na dvakrát neprosadil proti zákrokům gólmana.

Sestava FK Mladá Boleslav: Vorel (46. Miller) - Kúdela (51. Opiela), Procházka, Janíček, Hrdlička (51. Mach) - Mendy (57. Dittrich), Sylvestre (61. Zahustel), Rajnoch (46. Kalina), Táborský - Chramosta (46. Poláček), Pecka.

Góly: 18. Hebnar, 34. Štumpf, 46. Frnoch - 22. Pecka, 66. Táborský

Fanshop banner