Papadopulos bude na Boleslav vzpomínat v dobrém
Klub

Papadopulos bude na Boleslav vzpomínat v dobrém

Redakce

Michal Papadopulos přestoupil z FK Mladá Boleslav do nizozemského SC Heerenveen. Čtyřiadvacetiletý útočník byl v uplynulém ročníku 2008/09 nejlepším boleslavským střelcem s deseti prvoligovými góly. Přišel v loňském létě z bundesligového Bayeru Leverkusen a z původně tříletého kontraktu odsloužil v Mladé Boleslavi jenom rok. Novému zaměstnavateli se upsal na pět let.

„V Mladé Boleslavi se mi líbilo a můžu říct, že jsem si klub i jeho fanoušky oblíbil. Budu vzpomínat jenom v dobrém," prohlásil Michal Papadopulos. Ve středu 24. června si na sekretariátu mladoboleslavského klubu vyřídil poslední administrativní záležitosti a s pomocí otce se přestěhoval z Pojizeří na sever Nizozemska.

Papadopulos tam rozšíří českou partičku. V SC Heerenveen totiž působí Michal Švec a Milan Kopic. Exslávista Švec si v uplynulé sezóně 2008/09 připsal 31 ligových startů a jeden gól. Někdejší boleslavský obránce Kopic hrál jen ve čtyřech mistrácích.

„Angažmá jsem s nimi konzultoval a na jejich doporučení dal," řekl Papadopulos. S jakou konkurencí se v novém působišti potká, pozná až 29. června, kdy v Heerenveenu začne příprava.

SC Heerenveen skončil v nizozemské nejvyšší soutěži Eredivisie pátý a kvalifikoval se do premiérového ročníku Evropské ligy. To se nepovedlo Mladé Boleslavi, což byl také jeden z důvodů, proč ji Papadopulos opustil. „Hrálo to trochu roli, ale přiznám se, že když jsem jel poprvé do Heerenveenu, ještě jsem definitivně rozhodnutý nebyl. Jakmile jsem však uviděl jejich arénu v anglickém stylu a doslechl se, že více než šestadvacetitisícová kapacita je téměř celá vyprodaná permanentkami, měl jsem jasno, že se tam zkusím prosadit."

Pomohlo vám k novému angažmá deset ligových gólů v boleslavském dresu?

„Určitě ano, i když jsem za Boleslav mohl nastřílet víc, než deset gólů, vždyť jsem skoro tolikrát nastřelil tyč nebo břevno."

Věříte, že se v nizozemském klubu prosadíte brzo, nebo jste se vyzbrojil trpělivostí?

„Třeba se hned do sestavy nedostanu, ale časem určitě ano, protože v Nizozemí se hraje hodně ofenzívně a Heerenveen většinou nastupuje se třemi úročníky."

Připouštíte, že se do Mladé Boleslavi ještě někdy vrátíte, jako třeba letos Kulič a Rajnoch?

„Rok v Boleslavi byl krásný, i když se smutným koncem, protože se nám nepodařilo udržet evropské pozice. Nevylučuji, že se třeba i někdy vrátím."

Fanshop banner