Francouzi odletěli, ale vrátí se
Klub

Francouzi odletěli, ale vrátí se

Redakce

Francouzští mladíci David Louhoungou a Jerry Prempeh zaujali trenéra Uhrina a šéfové FK Mladá Boleslav zahájili administrativní kroky pro jejich angažování v nejbližší mistrovské sezóně. V mladoboleslavském fotbalovém klubu se tak rozšíří francouzská kolonie.

Dvacetiletý záložník David Louhoungou a o půl roku starší obránce Jerry Prempeh působí v FK Mladá Boleslav od prvního dne letní přípravy, to znamená od pondělí 15. června 2009. Absolvovali kompletní kondiční soustředění v jabloneckých Břízkách. Svými herními schopnostmi, které předvedli při tréninkových zápasech i v přípravném utkání proti české akademické reprezentaci, přesvědčili boleslavského kouče Uhrina, že by v FK Mladá Boleslav našli uplatnění.

A tak ve středu 24. června, což byl předem dohodnutý termín, odletěli do Francie, aby si vyřídili nezbytné formality a mohli se zúčastnit s mladoboleslavským klubem rakouského herního kempu (29.6.-7.7.) a především podepsat s ním řádný kontrakt pro nejbližší mistrovský ročník. Do něho Mladá Boleslav pravděpodobně vstoupí se čtyřmi francouzskými fotbalisty (Sylvestre, Mendy, Louhoungou, Prempeh).

Fanshop banner