Akademiky rozstříleli v prvním poločase
Klub

Akademiky rozstříleli v prvním poločase

Redakce

V prvním utkání letní přípravy boleslavští fotbalisté výrazně přehráli akademický reprezentační výběr České republiky vedený trenérem Mario Buzkem v obou poločasech, ale všechny čtyři góly nastříleli před přestávkou. Dvakrát se trefili Kulič a Opiela.

Už v 10. minutě předvedli perfektní spolupráci navrátilci do mladoboleslavského dresu. Z půlící čáry poslal Rajnoch krásný křížný pas za soupeřovu obranu, Kulič ho v plném běhu zpracoval a po zemi podle bezmocného gólmana k levé tyči skóroval - 0:1. Za pět minut po Dalovičově akci vystřelil mimo branku Opiela. Ve 27. minutě Kysela zkoušel uvolnit Kuliče, ten sice technický oblouček zpracoval, ale zakončení se mu už nepovedlo.

Ve 34. minutě předvedli Boleslavští parádní akci na jeden dotyk. Kysela si vyměnil s Louhoungouem, po pravé straně utekl Lemessa a přízemní přihrávkou našel u vzdálenější tyče Kuliče, který míč ve skluzu doklepl do sítě - 0:2.

V další boleslavské ofenzivní akci ve 37. minutě se Opiela odhodlal ke střelbě z pětadvaceti metrů a pravačkou se trefil přesně do levého horního vingle - 0:3.

V předposlední minutě poločasu opět Opiela překvapil soupeřova brankáře střelou z dálky. Tentokrát levačkou po zemi k pravé tyči - 0:4.

V druhém poločasu se Boleslavským už nepodařilo vypracované šance zakončit gólově.

K zajímavé situaci došlo po hodině hry. Když v 61. minutě střídal Chramosta v útoku Kuliče, tak od nejzkušenějšího hráče převzal kapitánskou pásku i střeleckou chuť. Ale gól nedal ani z jedné ze tří příležitostí.

Po Kalinově centru Chramostova střela vynesla mužstvu jenom roh. V 70. minutě po spolupráci s Lemessou byl úspěchu blízko, ale ránu mu gólman reflexivním zákrokem vytlačil na břevno. V 75. minutě nastřelil z hranice vápna brankářovu náruč.

Gólu byli blízko i Kúdela v 77. minutě a Řezníček o tři minuty později. Jejich střely brankář zlikvidoval výtečnými zákroky u tyčí.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller (46. Šeda) - Prempeh, Rajnoch (61. Procházka), Rolko (66. Řezníček), Dalovič - Kysela (61. Kalina), Opiela (46. Kúdela), Louhoungou, Fabián (46. Poláček) - Kulič (61. Chramosta), Lemessa.

Góly: 10. a 34. Kulič, 37. a 44. Opiela

Fanshop banner