Nadělili oslavencům dva góly
Klub

Nadělili oslavencům dva góly

Redakce

Po většinu utkání starých gard, které se hrálo v Dolním Bousově v rámci oslav devadesátin místního fotbalového klubu, měli Boleslavští herní převahu, kterou využili ke vstřelení jenom dvou gólů. Dali je Navrátil a Horák. Navíc Navrátil nastřelil břevno a Vizingr tyč.

Nejdramatičtější situací úvodní volné čtvrthodinky byla ve 12. minutě Navrátilova rána pravačkou do břevna. V 19. minutě po Korosově přihrávce z jasné gólové šance Bobek trefil brankáře a za deset minut stejný střelec netrefil z deseti metrů branku. Mezi Bobkovými šancemi dvakrát v koncovce zklamal Šimek.

Ve 25. minutě se neprosadil Navrátil, když prováhal správnou chvíli k úspěšné střelbě a potom ve vápně nepřesně přihrál. O pět minut později se však trefil perfektně k levé tyči - 0:1.

Ve 37. minutě dolnobousovského Hrdého projektil mířící do levé horní vingle bravurně zvládl Pechanec a vysloužil si společně se střelcem oprávněný potlesk uznalých diváků. Tři minuty před koncem poločasu Pechanec podržel boleslavský tým podruhé.

První poločas se hrál za úmorného dusna. Ve druhé části utkání svěží větřík klimatické podmínky zmírnil, ale znavení hráči tempo nezvýšili. Když krátce po změně stran Boleslavští přidali druhý gól, neměli důvod někam pospíchat a zkušeně dění na hřišti kontrolovali.

V 55. minutě se Boleslavským povedla svižná akce, kterou přesnou střelou z levé strany završil gólově Horák - 0:2.

Další boleslavské útoky bohužel trpěly nepřesnou finální přihrávkou či koncovkou. Dolnobousovské ataky většinou narážely na spolehlivé stoperské duo s ligovými zkušenostmi Kamenický-Kříž.

V závěrečné čtvrthodince Boleslavští zle dotírali na soupeřovu branku, ale třetí gól nepřidali. Jasné šance nedali Hůlka a Zavřel. V 82. minutě Navrátil uvolnil v soupeřově šestnáctce Zavřela, ten však místo střelby ještě hledal Vizingra, ale obránce nadbytečnou přihrávku zachytil. V 85. minutě Navrátil v mladickém sóle přesprintoval i s míčem dýchavičného protihráče, uvnitř pokutového území se zasekávačkou zbavil dalšího dotírajícího beka a potom technickou střelou minul branku. Těsně před závěrečným hvizdem Vizingr z dálky napálil tyč.

Sestava FK Mladá Boleslav: Pechanec - Hůlka, Kříž, Kamenický, Horák - Bobek, Plíšek, Mosiurczak, Vizingr - Dytrych, Navrátil. Do hry dále zasáhli v hokejovém stylu střídání Šimek, Koros, Zavřel a Šindelář. Mužstvo zdařile koučoval Pavel Klain. Z obvyklého kádru mladoboleslavské staré gardy chyběli Malík, Kohout, Niklfeld, Rybák a Sedláček, kteří si užívali dovolených.

Góly: 32. Navrátil, 55. Horák

Fanshop banner