Fotbalisté začali
Klub

Fotbalisté začali

Redakce

V pondělním ránu 15. června začala mladoboleslavským fotbalistům příprava na nový mistrovský ročník 2009/10. A začala pěkně zostra. V osm hodin autobusem odjeli na sever Čech, kde v areálu Břízky u Jablonce nad Nisou pobudou týden při kondičním tréninku. „Hráčský kádr se změnil minimálně, zatím zůstal ve složení, v jakém skončil jarní sezónu," poznamenal Zdeněk Kudela, sportovní ředitel FK Mladá Boleslav.

Staronovými členy boleslavského mužstva jsou Jan Rajnoch a Marek Kulič. Obránce či záložník Rajnoch se vrátil z hostování v bundesligovém Cottbusu. Útočník Kulič přišel z pražské Sparty, kam přestoupil před dvěma a půl lety právě z Mladé Boleslavi. Oba zkušení borci se k týmu připojili až v pondělním večeru.

Pozdější nástup do přípravy měli také mladíci Tomáš Fabián, Jan Chramosta a Ondřej Zahustel, kterým se jarní sezóna protáhla kvůli povinnostem v reprezentační jednadvacítce, respektive v mladoboleslavské juniorce.

Na odchodu je zatím jen útočník Michal Papadopulos, o jehož střelecké schopnosti projevil zájem nizozemský Heerenveen.

Zcela novými tvářemi v boleslavské kabině jsou dva Francouzi. Dvacetiletý defenzivní záložník David Louhoungou z Rennes a o rok starší obránce Jerry Prempeh z Troyes. Připojit by se měli ještě další dva třiadvacetiletí cizinci, a to srbský obránce Marko Dalovič a etiopský útočník Fikru-Teferra Lemessa.

Mnohem zásadnější proměnou než hráčský kádr prošel realizační tým. Hlavním trenérem je Dušan Uhrin mladší, který k mužstvu přišel už na počátku května. Vrátil se do Mladé Boleslavi po dvou letech a přizval si k ruce asistenta Petra Čuhela, který mladoboleslavské prostředí velmi dobře zná právě z působení vedle Uhrina. Úplnými nováčky jsou trenér brankářů Stanislav Vahala a kondiční trenér Martin Třasák. Kustodem zůstal Pavel Uhlíř, masérem Václav Kubíček, s nímž na soustředění odjel také druhý masér Pavel Horecký, a zkušení lékaři Miroslav Sinkule a Josef Horák.

Herní přípravu zahájí boleslavští fotbalisté v posledním červnovém týdnu dvěma duely s akademickou reprezentací České republiky na hřišti v nymburském sportovním areálu. První utkání se koná v úterý 23. června a odveta ve čtvrtek 25. června vždy dopoledne od 10,15 hodin. Ve stejný čas v nedělním dopoledni 28. června také v Nymburku hrají proti slovenské Nitře.

V pondělí 29. června odjíždí mužstvo FK Mladá Boleslav do rakouského Kaprunu na herní kamp. V jeho rámci sehraje čtyři utkání se zahraničními soupeři. V úterý 30. června s Lokomotivem Moskva, ve čtvrtek 2. července se Spartakem Moskva, což jsou celky z horní poloviny aktuálního pořadí ruské ligy, v sobotu 4. července s chorvatským vicemistrem Hajdukem Split a v pondělí 6. července s kyperským mistrem Apoel Nikosia.

Závěrečnou herní přípravu si Boleslavští naplánovali s druholigovými soupeři. V sobotu 11. července s Vlašimí, v úterý 14. července s Ústím nad Labem a v neděli 19. července s Jihlavou.

Fanshop banner