Sezónu završili výhrou
Klub

Sezónu završili výhrou

Redakce

V závěrečném utkání mistrovského ročníku 2008/09 splnili boleslavští dorostenci povinnost a připsali si tří body na své konto. Celkem jich získali 72, když ze třiceti mistráků prohráli čtyři a zremizovali tři. Zaslouženě postoupili do nejvyšší dorostenecké ligy v České republice.

Pro boleslavské fotbalisty byl úvod utkání s Pardubicemi jako z pohádky.

V 5. minutě obránce Brychta tísněn důrazným Synkem zahrál rukou a nařízený trestný kop poslal Jeník na pardubickou branku tak zdařile, že míč od břevna sklouznul do sítě - 1:0. V 11. minutě po Vorasického centru z pravé strany se v soupeřově šestnáctce nejlépe zorientoval Synek a přidal druhý gól - 2:0.

Pardubičtí se do první šance dostali až ve 29. minutě po Býmově zaváhání s odkopem, ale neproměnili ji.

Boleslavští do konce poločasu měli příležitosti ke zvýšení vedení. Ve 34. minutě trestný kop Kubát posunul na Jeníka, jenž nacentroval ke vzdálenější tyči na Vorasického. Jeho hlavička těsně přeletěla branku. O minutu později Smetana obloučkem za obrannou linii našel Kubáta, který se neprosadil, neboť při kličce o míč přišel.

Po přestávce byli stále při chuti Boleslavští. Ve 46. minutě se opět po Smetanově akci neprosadil Kubát. A ve 47. minutě Kubát připravil palebnou pozici Synkovi, ten však vystřelil vedle.

Protože boleslavské družstvo po několika aktivních minutách druhého poločasu polevilo, začali Pardubičtí kousat. Nejblíže gólovému úspěchu byli v 61. minutě, kdy brankář Kanaval výtečným zákrokem vytahoval míč ze šibenice.

Závěr utkání patřil opět Boleslavským. V 71. minutě Vorasického centr zakončoval Kubát hlavou nad břevno. V 85. minutě Synkův centr z pravé strany Bělík poslal vedle branky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval - Vorasický, Bílý, Bým, Pečínka - Jeník, Smetana, Rosenkranz (46. Janda), Šíma (63. Bělík) - Kubát (82. M. Šťastný), Synek.

Sestava Fotbal Pardubice: Žák - Konvalina, Šejvl, Chvála, Brychta I - Beran (60. Jeřábek), Sklenář (73. Růžička), Řezníček, Melechovský - Brychta II (79. Petráň), Kakrda (60. Mastík).

ŽK: Kubát, Pečínka, Smetana - Brychta

Góly: Jeník, Synek

Rozhodčí: Myška

Fanshop banner