Postupový double dorostenců
Klub

Postupový double dorostenců

Redakce

Mistrovský ročník 2008/09 skončil dvojnásobným postupovým úspěchem dorosteneckého fotbalu FK Mladá Boleslav. Dorostenecké „A" družstvo vyhrálo Českou ligu a „B" družstvo skupinu C dorostenecké divize. Znamená to, že v ročníku 2009/10 budou dorostenci FK Mladá Boleslav hrát celostátní extraligu ligu a českou ligu, dvě nejvyšší tuzemské soutěže.

Dorostenecké áčko postup vybojovalo s obrovským předstihem a tak v závěru někteří jeho hráči vypomáhali diviznímu béčku, kde se o boleslavském postupu rozhodlo až v předposledním kole.

Áčko vyhrálo Českou ligu s více jak dvacetibodovými náskoky před hlavními rivaly Slovanem Liberec a Fotbal Pardubice. Postup slavilo už v květnu šest kol před koncem mistrovského programu.

V divizní C skupině na vedoucí FK Mladá Boleslav"B" nepříjemně dotíralo družstvo AFK Chrudim. Teprve když v předposledním kole Chrudimští prohráli na hřišti o záchranu usilujícího Náchodu, učinili Boleslavští poslední krok k postupu. Doma rozdrtili třetí tým divizního pořadí Fotbal Pardubice"B" 6:0. Boleslavský náskok před druhou Chrudimí narostl na čtyři body před posledním mistrovským kolem.

Fanshop banner