Poslední domácí utkání prohráli
Klub

Poslední domácí utkání prohráli

Redakce

Boleslavští junioři proti Sezimovu Ústí nezopakovali střelecký koncert, který předvedli v předchozím domácím mistráku se Slavojem Vyšehrad. Po prohraném poločasu si v druhém dějství vynutili herní převahu, bohužel jalovou. A soupeř je potrestal druhým gólem.

První se v šanci objevil sezimský Schön. Hlavičkoval vedle pravé šibenice. Ve 3. minutě odpověděl střelou z dálky Bořil. Těsně minul pravou tyč. Následovaly minuty nepřesností z obou stran. V 10. minutě Mourova rána z úhlu zatřásla bočni sítí Kubáskovy branky.

Ve 13. minutě Rožboud z pravé strany zacentroval a Horka hlavičkoval přes šířku boleslavské branky do pravé tyče. Boleslavští hrozbu nevzali na vědomí a v 15. minutě ponechali Machovi luxusní podmínky, aby se z hranice vápna trefil - 0:1.

V 17. minutě Mour přehrál Mrvíka, u centru na Macha však byl Kubásek dříve. Po Murárikově pasu Bořil hlavičkou uvolnil Zahustela, tomu ve střelbě zabránil stoper Martínek. Boleslavským se z levé strany nepodařilo prosadit centry z kopaček Sedláčka a Horáka. Ve 24. minutě se střelou Sedláčka z velké dálky mnoho starostí brankář Michňa neměl.

Ve 29. minutě Murárik v tísni přihrával vlastnímu brankáři, ale k míči se dostal dříve sezimský Horka, ale Boleslavští ubránili branku za cenu rohu. Po jeho rozehrání Kubásek vyboxoval na roh a po dalším centru odkopl míč do bezpečí Vizingr. Boleslavský brejk řešil sezimský gólman vyběhnutím mimo šestnáctku. Míč hlavičkoval pouze k Vajglovi, jehož dalekonosný oblouček skončil mimo opuštěnou branku.

Zbytek prvního poločasu se odehrával v neuspořádaných osobních soubojích, které sudí Bureš posuzoval jednostranně ve prospěch Sezimova Ústí, v čemž mu nedůstojným způsobem sekundoval pomezní Cupl přehlížením ofsajdových postavení Jihočechů. Dvě minuty před přestávkou promarnil boleslavský trestný kop Sedláček ranou do hráčské zdi.

Do druhého poločasu vyrukovali Boleslavští v rozestavení 4-3-3, když Vajgla nahradil Rýdl, který se postavil na levou stranu zálohy a Sedláček se posunul do útočné formace. Po chybě Maška před sezimskou šestnáctkou z levé strany centroval Rýdl, ale gólman Michňa soupeře k míči nepustil.

V 52. minutě Schönovu příležitost včasným vyběhnutím zmařil Kubásek. Následnému rohu se Boleslavští ubránili. Na druhé straně po autovém vhazování Svoboda šikovně prostrčil Bořilovi, ale ten nedokázal přihrát spoluhráčům před soupeřovu branku. V 56. minutě Bořil v tísni mezi dvěma soupeři zkoušel přehodit brankáře, netrefil však branku.

Boleslavští zvyšovali tlak na Michňovu branku, ale při rohových kopech postrádali před brankou více agresivity. V 65. minutě čerstvý Zbrožek úspěšně hlavičkoval k levé tyči, ale Michňa tam skočil včas. V 67. minutě po spolupráci se Zahustelem vystřelil z úhlu Bořil. Brankář vyrazil na roh, kterému obrana Sezimova Ústí odolala. O minutu později Horákův pas do sezimské šestnáctky zpacifikoval pozorný Michňa.

Ve chvíli, kdy vyrovnávací gól byl na spadnutí, nečekaně skórovalo Sezimovo Ústí. V 74. minutě vletěl z pravého křídla do boleslavského vápna Mach. Tvrdou střelu Kubásek vyrazil nad sebe a dobíhající Rožboud snadno hlavou míč doklepl téměř z brankové čáry do sítě - 0:2. V následující minutě se míč ocitl potřetí v boleslavské brance, tentokrát po trestném kopu Kočího, ale asistent sudího Mudra viděl ofsajd a tak hlavní Bureš gól neuznal.

V 78. minutě Zahustel v jasné šanci přehodil Michňu i branku. Svobodova rána z dálky cíl nenašla. Sedláček zamotal hlavu třem protihráčům, přihrávkou však spoluhráče před brankou nenašel. Sezimský protiútok vyvrcholil šancí Macha a skončil rohem. Závěrečný stereotyp charakterizovaly lavinovité boleslavské ataky a sezimské brejky končící ofsajdy. Vrcholem boleslavského zmaru byl střelecký pokus Sedláčka, kterému v letu na branku soupeře zabránil spoluhráč Zahustel.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Kubásek - Mrvík, Murárik, Vizingr (59. Zbrožek), Horák - Kadlec (35. Dudka), Vajgl (46. Rýdl), Svoboda, Sedláček - Bořil, Zahustel.

Sestava FK Spartak MAS Sezimovo Ústí: Michňa - Mašek, Martínek, Kochlöfl, Endl - Rožboud, Schön (61. Lalík), Předota, Horka (78. Vesecký), Mour (61. Kočí) - Mach.

Góly: Mach, Rožboud

Rozhodčí: Bureš - Cupl, Mudra

Diváci: 145

Fanshop banner