Chramosta pomohl k výhře reprezentace
Klub

Chramosta pomohl k výhře reprezentace

Redakce

Boleslavský útočník Jan Chramosta absolvoval úspěšně premiéru v reprezentačním dresu jednadvacetiletých Lvíčat. Na hřišti pobyl závěrečnou čtvrthodinku místo jabloneckého Hlouška a dokázal se střelecky prosadit, když zužitkoval centr plzeňského Lecjakse v poslední gól vysokého vítězství.

Utkání se hrálo na hřišti v Serravalle. Čeští fotbalisté měli po celou hrací dobu převahu, kterou poprvé zúročili v 19. minutě. Za první poločas nastříleli pět gólů, z nich tři Pekhart, a o vítězi utkání nebylo pochyb. Kromě osmi gólů deset minut před koncem neproměnil Pekhart penaltu. Boleslavský Chramosta v 86. minutě šikovně patičkou sklepl přízemní centr Lecjakse do sanmarinské branky. Druhý nominovaný boleslavský hráč Fabián do utkání nezasáhl.

Pro osmnáctiletého Jana Chramostu bylo úterní utkání premiérové v družstvu jednadvacetiletých reprezentantů, ale celkově desáté v národním dresu. Na jaře 2008 nastoupil čtyřikrát za osmnáctiletou reprezentaci a dal dva góly v přátelském duelu s Belgičany. Na podzim 2008 si připsal pět startů v reprezentační devatenáctce bez gólového úspěchu.

Statistika utkání v San Marinu:

Sestava ČR"21": Vaclík - Vácha, Hošek, Mazuch, Lecjaks - Dočkal, Valenta (71. Wojnar), Hořava (59. Mareček), Hloušek (77. Chramosta) - Pekhart, Vošahlík.

Góly: 19., 31., 38. Pekhart, 29. Hořava, 45. Valenta, 50. a 70. Dočkal, 86. Chramosta

ŽK: Venerucci, Cervellini - Wojnar

ČK: Cervellini

Rozhodčí: Jones - Boore, Ayres (všichni z Walesu)

Zdroj: oficiální web ČMFS www.fotbal.cz

Fanshop banner