O výhru přišli v závěru
Klub

O výhru přišli v závěru

Redakce

Boleslavští dorostenci po vyhraném prvním poločasu sahali po vítězství, které jim mladí sparťanští fotbalisté zmařili tři minuty před posledním hvizdem. I tak zůstali v čele ligové tabulky s luxusním náskokem sedmnácti bodů před druhým Libercem.

Boleslavští začali sérií tří rohových kopů, po jejichž rozehrání sice ohrožovali soupeřovu branku, ale gól nedali. Ve 12. minutě po Dudkově přihrávce se v nadějné pozici neprosadil David Šťastný. Sparťané odpověděli z levé strany, ale také bez efektu.

Chvíli se hrálo od vápna k vápnu bez dramatických situací před brankami. Ve 32. minutě Šíma zaútočil po levé straně, našel Dudku a jeho rána z dvaceti metrů lízla sparťanské břevno. Ve 39. minutě po Borovičkově přihrávce se dral do šance Dudka. Byl faulován a sám si postavil trestný kop. Zamířil přesně do šibenice, ale brankář Ruml bravurně vyrazil.

Tři minuty před pauzou Dudka ve vápně s přehledem připravil střeleckou pozici Davidu Šťastnému, jenž bez problémů skóroval – 1:0.

Z kabin se s aktivnějším přístupem vrátili sparťanští dorostenci. Za čtvrt hodiny boleslavské hráče k ničemu nepustili, ovšem získali jen tři rohové kopy a více nic. Teprve v 62. minutě o sobě dali vědět Boleslavští. Rýdl pronikl po levé straně, ve vápně však přistrčil míč Dudkovi na paty. Za pět minut v další povedené akci Bílý vysunul po pravé straně Tvarohu, ten přihrál Davidu Šťastnému, jenž trefil spojnici břevna s tyčí.

Sparťanský brankář Ruml měl plné ruce práce v 78. minutě s Dudkovým trestňákem, v 84. minutě s Kučerovou hlavičkou po Dudkově centru a v 85. minutě s bombou z Kučerovy kopačky. Nadějné příležitosti Boleslavští neproměnili a Sparťané je potrestali vyrovnávacím gólem. Tři minuty před koncem brejkovou situaci zakončil Cibulka – 1:1.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hošťálek – Martin Šťastný, Bílý (70. Janda), Borovička, Rýdl – Šíma (46. Kašík), Kučera, Smetana, Dudka - David Šťastný (81. Bým), Jeník (58. Tvaroha).

Sestava AC Sparta Praha“B“: Ruml – Bakule, Filip, Regner, Cibulka – Ujlaky (58. Čerňan), Hrubý, Pavelka (73. Jankovský), Potočný (65. Mariotti) – Kraják, Jurdík.

Góly: David Šťastný - Cibulka

ŽK: Kučera - Mošna, Bakule

Rozhodčí: Myška

Fanshop banner