Boleslav prohrála se Spartou Evropu
Klub

Boleslav prohrála se Spartou Evropu

Redakce

Boleslav prohrála na domácím hřišti se Spartou a protože Olomouc porazila Bohemians a Jablonec rozstřílel sestupující Zlín, tak v tabulce Gambrinus ligy klesla ze čtvrtého na šesté místo a přišla o vytoužený start v evropském poháru. Zlomovým okamžikem utkání byla poslední minuta prvního poločasu, kdy Hubník potrestal zaváhání boleslavské obrany včetně brankáře Šedy. Po přestávce se Boleslavští marně snažili o vyrovnání a zvrácení výsledku. V závěru sparťanskou výhru potvrdili Berger a Wilfried.

Od zahajovacího hvizdu se hrálo bez váhavých spekulací a útoky se střídaly na obou stranách. Už ve 3. minutě míč z Bergrovy levačky těsně minul boleslavskou branku. V 9. minutě nádherným obloučkem našel Janíček za soupeřovou obranou Kyselu. Ten si míč zpracoval na prsou a ve snaze přehodit vybíhajícího Blažka přestřelil branku. Za minutu se dral Kysela do druhé šance. Ošálil Pamiče, ale míč mu utekl a tak měl Blažek snadnou práci.

Boleslavští Sylvestre a Opiela zkoušeli střílet z dálky, ale branku netrefili. V 17. minutě zastavil Janíček pronikajícího Bergera jen za cenu rohu. Berger ho rozehrál a míč se od Papadopulose překulil přes břevno boleslavské branky do dalšího rohu. Ten už Boleslav ubránila lépe.

V 18. minutě Chramosta pokazil slibně se rozvíjející brejk a z protiútoku Bergrovu dělovku zvládl Šeda nadvakrát. Ve 23. minutě Šeda odvážným skokem vyboxoval Pamičův centr před dobíhajícím Wilfriedem.

Před sparťanským trestným územím se marně pokoušeli připravit si střelbu Kysela a Papadopulos. Na konci jiné boleslavské akce pálil Papadopulos nepřesně. Sparťanská obrana odolala tečované Opielově ráně i dvěma Poláčkovým rohovým kopům.

Po Huberově faulu na Chramostu rozehrál Poláček trestňák šikovně na Sylvestreho, ale ten vystřelil nepřesně.

Bergrův přízemní centr odvrátil ve skluzu Kalina na roh. Ten kopal Berger, ale boleslavskou branku uchránil hlavičkující Janíček. Vzápětí na druhé straně hřiště Poláčkův roh z malého vápna odkopával Berger, tečovanou Opielovu ránu Blažek zvládl. Potom ve 42. minutě Opiela zabránil před boleslavskou brankou Kadlecovi ve střelbě a z protiútoku centroval před sparťanskou branku Chramosta. Bohužel spoluhráče nenašel a míč odkopl Řepka.

Poslední akce prvního poločasu byla černou boleslavskou chvilkou a rozhodla o osudu utkání, což na pozápasové tiskovce potvrdil i kouč Uhrin. Berger nakopl trestňák téměř od půlící čáry na roh malého čtverce, kam se Šeda váhavě vydal, vzápětí si kroky rozmyslel a vracel se do branky. Bylo však pozdě. Hubník přeskočil boleslavské beky a hlavou se trefil přes šířku branky k pravé tyči – 0:1.

Po změně stran byla na boleslavských fotbalistech patrná obrovská snaha po zvrácení výsledku. Ale v tlaku na soupeřovu branku si nevytvářeli střelecké příležitosti, ve kterých by Blažka alespoň jednou překonali.

Mendyho únik zastavil skluzem Řepka, další útok pokazil Sylvestre nepřesnou přihrávkou, Mendyho přihrávku od sparťanské branky upálil Hubník na roh a v 55. minutě Kúdelův centr na hranici šestnáctky sklepnul Chramosta na Papadopulose, který bez přípravy trefil bránícího Hubera. A brankář Blažek byl nadále v klidu…

V 58. minutě po Mendyho centru a marné Papadopulosově snaze hlavičkovat vystřelil z vápna Sylvestre těsně nad břevno. V 66. minutě Procházka na půlce špatně rozehrál, ale Šeda mu pomohl v zastavení sparťanského ataku. O minutu později Řepka dvakrát nepustil do šancí Chramostu. V 77. minutě Chramosta šikovně hlavou uvolnil Táborského, ale tomu se střela nepovedla a Blažek ji bez obtíží kryl.

V 79. minutě projektil z Bergerovy levačky těsně minul břevno, ovšem následující pětiminutovka patřila Spartě. Nejprve v 81. minutě po kombinaci Wilfrieda se Žofčákem se přesně k pravé tyči trefil Berger – 0:2. A v 85. minutě Wilfried neobsazený uvnitř vápna z deseti metrů překonal bezmocného Šedu – 0:3. Zbylý čas včetně dvouminutového nastavení Sparta dění na trávníku kontrolovala. V samém závěru Holendovu hlavičku zlikvidoval Šeda a Chramostovu slabou střelu lapil Blažek.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda – Kúdela, Janíček, Procházka, Kalina (72. Táborský) – Kysela (46. Mendy), Opiela, Sylvestre, Poláček – Papadopulos (78. Pecka), Chramosta. Připraveni byli Rolko, Řezníček, Hrdlička a Miller.

Sestava AC Sparta Praha: Blažek – Kušnír, Řepka, Huber, Pamič – Vacek (88. Jeslínek), Zeman, Berger, Hubník, Zeman (71. Žofčák) - Kadlec, Wilfried (88. Holenda). Připraveni byli Krob, Piroška, Matušovič a Kozáčik.

Rozhodčí: Jech – Mencl, Ubias

Góly: Hubník, Berger, Wilfried

ŽK: Mendy – Řepka, Pamič, Vacek

Diváků: 4820

Fanshop banner