Glosa Petra Svěceného
Klub

Glosa Petra Svěceného

Redakce

Úroveň českého fotbalu klesla na nejspodnější mez. Na oficiální tiskové konferenci jsem viděl a slyšel trenéra prvoligových Bohemians Urbana, jak přede všemi říká svému protějšku Uhrinovi: „Nezaváděj tady nějaké maďarské móresy, nebo kde jsi to vlastně trénoval, ty blbečku!“, a tím jsem zase na delší dobu úplně zanevřel. Dokud v českém fotbale budou lidi, kteří nevládnou dostatečnou inteligencí, slušností a úrovní, nebude českému fotbalu pomoci…

Teď odbočím, jen tak mimochodem – už nějaký pátek na celém světě platí, že jediný, kdo má přerušovat hru při podezření na vážné zranění ležícího hráče, je rozhodčí. Právě kvůli tomu, aby se nějaké mužstvo celý zápas neválelo na trávníku a po bezdůvodném zakopávání míče na tribunu a následném „ošetřování“ mu ještě nebyl balón vracen zpátky. Čili argument pana Urbana, že si Uhrin svým nabádáním na nevrácení míče „blbečka“ vlastně zasloužil, je úplně stupidní. Ale já tady nechci kopat za Boleslav ani nikoho jiného. Pouze za sebe jako za celoživotního fotbalového fanouška.

Mnozí fandové tvrdí, že český fotbal je žumpa. Před rokem a půl jsem dobrovolně opustil nablýskaný svět Ligy mistrů a olympiád, nazul si holinky a do žumpy vstoupil. S naivní snahou a představou, že jednoho dne dosáhnu na dno, odrazím se a budu už jen stoupat. Ale tahle žumpa pravděpodobně dno nemá.

Petr Svěcený

Fanshop banner