Urban urážel Uhrina, potom se omluvil
Klub

Urban urážel Uhrina, potom se omluvil

Redakce

Emoce sršící mezi střídačkami střížkovských Bohemians a Mladé Boleslavi se ze závěru utkání přenesly i na tiskovou konferenci. Do miniaturního tiskového střediska v útrobách žižkovské tribuny vcházeli trenéři Luboš Urban a Dušan Uhrin v hlasité rozepři plné výčitek. Pražský kouč se nerozpakoval boleslavského rivala nazvat blbečkem. I když se později omluvil, tak ke smíru trenéři nedospěli.

„Viděli jsme utkání podprůměrné úrovně, které bylo remízové, ale dopadlo to, jak to dopadlo,“ řekl na úvod setkání s novináři rozmrzelý Dušan Uhrin. „Nehráli jsme dobře. I když nás Bohemians nepřehrávali, byli jsme moc pasivní a vytvořili si málo šancí,“ dodal.

Přišla Boleslav prohrou s Bohemians o Evropu?

„Musíme doma porazit Spartu,“ odvětil Uhrin zdůrazněním faktu, který je každému zřejmý při pohledu na aktuální ligové pořadí. Na čtvrtou příčku dorážející Olomouc ztrácí pouhý bod a hraje doma s Bohemians, kdežto Boleslav těsný náskok před Hanáky bude hájit v souboji se Spartou, která ještě nemá definitivně jasnou druhou příčku, neb Liberec jí je v patách na dostřel dvou bodů.

Bohemians si výhrou nad Boleslaví nadobro pojistili prvoligovou příslušnost i pro přístí soutěžní ročník. Proto byl trenér Luboš Urban o poznání spokojenější, když hodnotil utkání: „První poločas se hrál v naší režii, měli jsme tři šance a mohli jednogólové vedení z penalty pojistit. Druhý poločas byl naopak v režii soupeře, který nás přehrával. Vedení jsme udrželi chytrou hrou, rozkouskovali ji a nedostali se pod tlak soupeře. Vítězství proti nejlepšímu mužstvu Gambrinus ligy v bilanci z venkovních hřišť je cenné a jsem proto spokojen.“

Právě zmíněné kouskování hry, kterého hráči Bohemians dosahovali simulováním faulů a častým poleháváním po hřišti, bylo na počátku sporu trenérů. V závěru utkání Uhrin své hráče nabádal, aby nebrali ohled na ležící protihráče a pokračovali ve hře. Když si po závěrečném hvizdu podávali ruce, Uhrin odtušil: „Nevím, jestli bych ti ji měl podávat.“ To Urbana vytočilo.

„To je teda pro mě urážka, když nechceš podat ruku, ty blbečku,“ pravil Urban a pokračoval nařčením Uhrina, že do Čech zavádí maďarské móresy. Přitom Uhrin působil v Rumunsku…

Později se střížkovský kouč uklidnil a řekl do připravených mikrofonů: „Omlouvám se Dušanovi za to, co jsem mu řekl, ale on to si začal, protože se nechoval v závěru utkání fair play.“

Uhrin klidným hlasem vyzval novináře, aby si ve svých referátech více kriticky všímali těch hráčů případně týmů, jež simulováním a zdržováním neprospívají fotbalu.

Fanshop banner