Prohráli po dvou penaltách
Klub

Prohráli po dvou penaltách

Redakce

Boleslavští neuspěli proti zachraňujícím se střížkovským Bohemians. Inkasovali dva góly z pokutových kopů. První od Zoubka, když sudí nařídil penaltu po faulu Hrdličky, druhý od Dobeše, který proměnil penaltu po faulu Rolka. Bezprostředně po druhé penaltě sice Procházka snížil, ale na remízu už nedosáhli. V závěru utkání pražský soupeř nesportovně kouskoval hru simulováním zranění a poleháváním na trávníku.

Ve 13.minutě Turtenwaldův falšovaný centr z trestného kopu od postranní lajny přeletěl boleslavskou obrannou linii a brankář Miller na poslední chvíli padl k pravé tyči a míč chytil. Poradil si i s tvrdými střelami ze hry z kopaček Vošahlíka a Zoubka. Ve 22. minutě v rohu trestného území v souboji s Hrdličkou padl Zoubek na zem a rozhodčí Bílek nařídil penaltu. Ve 23. minutě ji Dobeš proměnil v gól – 1:0.

O dvě minuty později Hrdlička podobně jako před tím v 10. minutě neprostřelil hráčskou zeď z trestného kopu.

Ve 28. minutě Zoubkův centr z pravého křídla z voleje napálil nehlídaný Obermajer. Naštěstí Miller byl ve střehu a nadvakrát ránu zkrotil.

Teprve v závěru poločasu se Boleslavští dostali do ofenzívy. Ve 35. minutě Papadopulos hlavou prodloužil na Chramostu a ten pravačkou pořádně natáhl Belaně. O dvě minuty později Pecka uvolnil na pravé straně Opielu, ale jeho centr spoluhráče před brankou nenašel. Ve 40. minutě opět Pecka poslal po pravé straně Opielu a ten tentokrát centroval na hlavu Sylvestreho, jenž těsně minul pravou tyč branky Bohemians.

Přestože Boleslav ve druhém poločasu hrála o poznání lépe, tak se jí utkání nepodařilo zvrátit. Papadopulos vystřelil zbrkle z velké dálky, v další akci jej sudí zastavili kvůli ofsajdu. Po narážečce s Peckou se neprosadil Chramosta, kterému míč utekl do zámezí. Kolem 60. minuty se více žlutilo, než hrálo, potom však Boleslav přitiskla soupeře k šestnáctce. Ale vyloženou střeleckou příležitost nikdo nevymyslel. V 66. minutě Kyselovu bombu zvládl Belaň se štěstím. V 71. minutě Táborského centr zakončoval akrobaticky Chramosta, ale branku minul.

V 76.minutě kostrbaté Rolkovo atakování Dobeše využil pražský hráč k pádu ve vápně a sudí nařídil druhý pokutový kop. Zoubek ho proměnil v druhý gól – 2:0.

Hned minutu po penaltě Sylvestreho centr z tretsného kopu od postranní čáry hlavičkoval parádně Procházka do sítě Bohemians – 2:1.

Zbývala ještě čtvrthodina na zvrácení výsledku. Ale Boleslavským se to již nepovedlo, byť většinu zbývajícího času odehráli s ofenzivní snahou. Soupeř však kouskoval hru, jeho hráči polehávali a laciným nesportovním způsobem ukrajovali čas.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Janíček, Rolko, Procházka, Kalina (61. Kysela) – Opiela, Sylvestre, Hrdlička, Pecka (83. Mendy) - Chramosta, Papadopulos (65. Táborský). Připraveni ještě byli Dittrich, Kúdela, Poláček, Šeda.

FK Bohemians Střížkov: Belaň – Eisman (58. Novotný), Obermajer, Liantsevich, Grznár – Vošahlík, Dobeš (84. Fenyk), Horáček, Turtenwald, Zoubek – Kincl (89. Ibe). Připraveni ještě byli Galbavý, Demeter, Andronic a Šimon.

Góly: Dobeš z penalty, Zoubek z penalty - Procházka

ŽK: Kincl, Obermajer, Eismann, Vošahlík, Liantsevich – Janíček, Kalina, Procházka, Opiela, Šeda

Rozhodčí: Bílek – Dobrovolný, Pelikán

Diváků: 1428

Fanshop banner