Soupeře dělí jen jeden bod
Klub

Soupeře dělí jen jeden bod

Redakce

Utkání 28. kola ČFL FK Mladá Boleslav“B“ – SK Dynamo České Budějovice“B“ se hraje v neděli 24. května od 10,15 hodin na hřišti v areálu mladoboleslavského Městského stadionu. Střetnou se sousedi ze středu tabulky ČFL, které dělí pouhý jeden bod.Českobudějovická juniorka na 9. místě je na tom právě o jeden mistrovský bod lépe, než boleslavská juniorka na 10. příčce. Obě družstva mají pochopitelně shodnou touhu co nejdříve se odpoutat od míst, kde se bojuje o záchranu.

Ve vzájemných zápasech byla zatím českobudějovická juniorka úspěšnější. Vyhrála tři a z nich poslední dva v loňském roce. Boleslavská juniorka naposledy proti Jihočechům uspěla před více než rokem, na podzim 2007.

Vzájemná bilance v ČFL:

Podzim 2006 České Budějovice „B“ – Mladá Boleslav„B“ 0:1 (Ordoš)

Jaro 2007 Mladá Boleslav“B“ – České Budějovice“B“ 1:3 (Voborník–Švehla, Mácha, Stráský)

Podzim 2007 Mladá Boleslav“B“ – České Budějovice“B“ 1:0 (Fabián)

Jaro 2008 České Budějovice“B“ – Mladá Boleslav“B“ 1:0 (Mrkvička)

Podzim 2008 České Budějovice“B“ - Mladá Boleslav“B“ 2:1 (Žižka, Ondrášek - Mašanský)

Poslední střet českobudějovické a mladoboleslavské juniorky vyzněl těsně pro Jihočechy. Skóre otevřel Žižka z penalty vymyšlené rozhodčím Jedličkou a přesně po půlhodině hry přidal druhý gól do boleslavské sítě Ondrášek. Teprve v předposlední minutě mladík Mašanský prohru boleslavského družstva zmírnil.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Svoboda, Martínek (46. Mašanský), Vizingr, Horák - Nečas, Mrvík, Murárik (66. Pekar), Kadlec (46. Holub) - Chramosta, Schubert.

Podzimní sestava SK Dynamo České Budějovice“B“: Křížek – Riegel, Novák, Jasanský (63. Dobal), Picka - Ondrášek, Rakovan (75. Kučera), Tischler (87. Zajac) - Žižka, Mašát.

Fanshop banner