V Praze o body v sobotu odpoledne
Klub

V Praze o body v sobotu odpoledne

Redakce

Všech osm utkání 29. kola Gambrinus ligy se hraje ve stejný den i hodině, a to v sobotu 23. května od 15 hodin, což platí i pro duel Bohemians – FK Mladá Boleslav, který se koná na hřišti žižkovské Viktorie. Bodovat potřebují obě mužstva, Bohemians pro záchranu v lize, Boleslav pro postup do Evropy. V ligové tabulce tyto soupeře dělí propastných patnáct bodů. Na podzim Boleslavští doma vyhráli těsně 1:0.

Bohemians ze Střížkova jsou šestým nejlepším domácím týmem a Mladá Boleslav je jednoznačně nejlepším venkovním mužstvem.

Bohemians ze čtrnácti domácích utkání devět vyhráli, dvakrát remizovali a jen třikrát prohráli při aktivním skóre 21:13 a zisku 29 bodů. Lepší domácí bilanci mají v Gambrinus lize pouze Jablonec, Liberec, Sparta, Teplice a mistrovská Slavia. Z těchto údajů vyplývá, že střížkovští Bohemians se na žižkovském hřišti, kde až na jednu výjimku svá domácí utkání hráli, docela zdárně zabydleli. Vždyť jejich zisk 29 bodů je podstatně vyšší, než skutečného domácího týmu Viktorie Žižkov, která s 16 body má nejhorší domácí bilanci ze všech účastníků Gambrinus ligy.

Mladá Boleslav v tabulce sestavené jenom z venkovních utkání je nejlepší v Gambrinus lize. Ze čtrnácti zápasů na hřištích soupeřů šest vyhrála, šest remizovala, jen dva prohrála a při aktivním skóre 23:17 si připsala 24 bodů. Druhá je mistrovská Slavia s 20 body a třetí Sparta s 19 body.

Dosud jediné vzájemné utkání o prvoligové body Mladá Boleslav – Bohemians (Střížkov) 1:0 se hrálo v neděli 23. listopadu 2008 na mladoboleslavském Městském stadionu a jediný gól dal čtyři minuty před koncem Řezníček po centru Procházky.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Janíček, Procházka, Mach – Mendy (73. Nečas), Sylvestre, Rajnoch, Poláček (37. Kysela) – Papadopulos, Pecka (57.Řezníček).

Podzimní sestava Bohemians: Belaň – Macháček, Turtenwald, Horáček, Grznár – Jeslínek, Fenyk (70. Galbavý), Demeter, Dobeš (82. Vošahlík), Jablonský – Kincl.

Fanshop banner