Protest proti výkonu rozhodčího
Klub

Protest proti výkonu rozhodčího

Redakce

FK Mladá Boleslav podává oficiální protest proti výkonu rozhodčího Jiřího Adama v nedělním utkání 28. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – FC Viktoria Plzeň 1:1. Žádáme Komisi rozhodčích, aby prošetřila dvě hrubé chyby, kterých se hlavní sudí dopustil a tím ovlivnil průběh utkání a jeho výsledek.

Zaprvé – odvolání pokutového kopu v 15. minutě po faulu plzeňského obránce Ševinského na domácího Rolka a následné diskusi s protestujícími hráči Plzně.

Zadruhé – neudělení druhé žluté karty plzeňskému hráči Limberskému za ostrý skluz ze strany na Mendyho bez snahy zasáhnout míč v 69. minutě. Tento faul navíc vehementně u postranní čáry signalizoval i asistent rozhodčího. V samém závěru utkání na konečných 1:1 vyrovnal právě Limberský, který už měl být 25 minut předtím vyloučen po druhé žluté kartě.

Tyto zaznamenané hrubé chyby rozhodčího se významně promítly do vývoje i výsledku utkání.

FK Mladá Boleslav zároveň upozorňuje média, že na své webové stránky www.fkmb.cz a www.tvbolka.cz umístila reportáž z tohoto utkání, kde v televizní kvalitě ze záznamu klubového kameramana je evidentně vidět míč za brankovou čárou při brance domácích, o níž se v médiích hodně polemizovalo. Kameraman stál přímo v úrovni brankové čáry a tudíž jeho záběr je naprosto průkazný a nezkreslený. Z jeho záběru je zároveň vidět jasné stažení Rolka před nařízenou a následně odvolanou penaltou z 15. minuty.

Petr Svěcený

Ředitel obchodu a komunikace FKMB

Jiří Koros

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav

Fanshop banner