Remízové drama v nastavení
Klub

Remízové drama v nastavení

Redakce

Více než čtyři tisíce lidí v hledišti žaslo, co je ve fotbale všechno možné. V devadesáti minutách normální hrací doby viděli odpískanou a vzápětí odvolanou penaltu, soupeřem třikrát nastřelenou brankovou konstrukci, dva góly v nastaveném čase, když po tom prvním v plzeňské síti Boleslavští jásali nad šťastně získanými třemi body, aby vzápětí seděli s nevěřícně sklopenými hlavami, že jim soupeř podobnou přízní Štěstěny nedopřál výhru. Hlavní postavou dramatu byl sudí Adam, jenž nepochopitelně čaroval s penaltou i s nastaveným časem.

V úvodní desetiminutovce Plzeň naznačila Boleslavi, že ji nemíní body přenechat bez boje. Dvakrát míč proletěl boleslavským brankovištěm, z Petrželovy pravačky zprava a z Jiráčkovy kopačky pro změnu zleva. Naštěstí nikdo z Plzeňských míč nestihl dorazit. Potom Kolářova rána minula branku a Jiráčkův střelecký pokus kryl v pádu Miller.

Znervóznělí boleslavští fotbalisté chybovali v kombinaci a teprve ve 14. minutě vážně ohrozili plzeňskou branku. Poláčkův centr zakončoval hlavou Papadopulos, ale brankář Ticháček se štěstím srazil na roh.

V 15. minutě se na Poláčkův centr před plzeňskou brankou natahoval Rolko, byl stržen plzeňským bekem Ševinským a sudí Adam nařídil bez váhání penaltu. Když se Papadopulos už chystal k exekuci, sudí k všeobecnému překvapení pokutový kop zrušil!

V 19. minutě Rolko hlavou přiťuknul Chramostovi, jeho střelu však zablokoval bránící hráč.

Ve 29.minutě Petrželův centr našel volného Horvátha pár metrů od boleslavské branky a ten hlavou trefil pravou tyč. Ve 35. minutě Petržela získal pro Plzeň v pořadí čtvrtý rohový kop. Rozehrál ho Horváth a u vzdálenější tyče hlavičkoval přesně Ševinský, naštěstí z brankové lajny míč vyhlavičkoval Sylvestre na další roh. Tomu se už Boleslav ubránila.

Před koncem poločasu pálil Petržela nad boleslavskou branku a na druhé straně Chramostův centr Kysela přiťuknul Papadopulosovi, který však v nejméně vhodný okamžik uklouzl a z rodící se gólové šance nic nebylo.

Druhý poločas začal opatrnou pětiminutovkou. Potom začala zlobit Plzeň. V 53. minutě po Hrdličkově faulu kopal Horváth z více jak dvaceti metrů trestňák a rozkmital břevno za Millerovými zády. Za dvě minuty zaútočil po levé straně Limberský a na jeho centr napříč malým vápnem nikdo z plzeňských spoluhráčů nedosáhl. V 60. minutě měla boleslavská obrana opět z pekla štěstí. Plzeňský útok ukončil Kolář hlavičkou do břevna.

Potom se přeci jenom Boleslavští trochu vzchopili a tlačili se k soupeřově brance. Poláček z trestného kopu prostřelil zeď, ale nikdo ze spoluhráčů už se k míči nedostal. Boleslavský kouč Uhrin postupně poslal do hry další útočníky (Pecku a Táborského), ale zdálo se, že gól diváci neuvidí.

Když čtvrtý sudí Býma signalizoval čtyřminutové nastavení, vrhli se Boleslavští za poslední nadějí. Ve druhé minutě přesčasu Kúdela centroval od pravé lajny, Ticháček vysoký míč špatně odhadl a lapil ho až za čárou. Asistent rozhodčího jasně signalizoval gól, hlavní jeho verdikt potvrdil a Boleslavští se radovali – 1:0. Dramatu však zdaleka nebyl konec. Plzeňští se obořili na boleslavskou obranu a uspěli. Odražený míč přibližně z dvaceti metrů napálil plzeňský bek Limberský a trefil se k pravé tyči, kam se brankář Miller marně natahoval – 1:1. Běžela už pátá přesčasová minuta. Minutu se už nemělo hrát. Proč se hrálo, věděl jenom sudí Adam…

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kúdela, Rolko, Procházka, Kalina – Kysela (65. Mendy), Sylvestre (80. Pecka), Hrdlička, Poláček (89. Táborský) – Chramosta, Papadopulos.

Sestava FC Viktoria Plzeň: Ticháček – Ševinský, Rada, Jiráček (84. Krbeček), Limberský – Petržela (90. Lecjaks), Kolář, Horváth, Halama (46. Navrátil) – Hájovský, Varadi

Góly: Kúdela - Limberský

ŽK: Hrdlička – Halama, Limberský, Petržela, Varadi, Kolář

Rozhodčí: Adam – Vilczek, Čecháček

Diváků: 4226

Fanshop banner