FK Mladá Boleslav roč.99 - FK Baumit Jablonec
Klub

FK Mladá Boleslav roč.99 - FK Baumit Jablonec

Redakce

Ve středu odpoledne jsme si předehráli zápas se stejně starým Jabloncem a šlo o velmi vyrovnané zápasy.

Modří nastoupily ve svém prvním zápase proti áčku hostů.V první poločas jsme udrželi nerozhodný stav zejména dílky zákrokům Filipa Plichty v brance, který několikrát svůj tým podržel. V poli jsme nebyli soupeři až tak nebezpeční, zejména díky pasivitě a pozdním reakcím na všechny herní situace. Soupeř se po přestávce ujal vedení když se po individuální akci přes tři naše bránící hráče prosadil střelou z úhlu na bližší tyč. Nám se povedlo vyrovnat Filipem Haspeklo, kterého do gólové příležitosti uvolnil Pavel Prokorát. Bohužel jsme se dlouho z nerozhodného stavu neradovali, protože soupeř po našem dalším zaváhání nekompromisně vyrovnal střelou z hranice pokutového území. Nás o většího přídělu zachránily zákroky našeho brankáře a i branková konstrukce. Nutno dodat, že jsme soupeřovu branku nějak vážně neohrozily a to zejména díky již zmiňované pasivitě v útočné fázi, kdy jsme některé situace řešily příliš zbrkle! Škoda,že naši hráči ve většině případů daleko zaostali za výkony z České Lípy, kde jsme soupeře přehráli fotbalově, ale kde jsme byli i plni nasazení a bojovnosti.

Ve druhém zápase modrých jsme si vybrali hned několik smolných okamžiku, kterým jsme tak trochu pomohli i svou opět velmi pasivní hrou! Na všech brankách, které jsme obdrželi jsme měli podíl špatným a pozdním přístupem v bránění protihráčů před vlastní brankou a tak se nemůžeme divit že jsme nakonec byli o jednu branku horší v konečném skóre 3:4. O naše branky s postaral dvěma zásahy Kuba Novák a jednu přidal Venda Štěpán.

Červení ve svém prvním zápase jasně přehráli rezervu Jablonce a ve všech směrech byli lepší! Hráči předvedli velmi kvalitní herní výkon, kdy kombinační hrou dosáhli pěkných brankových příležitostí, které dokázali proměnit. Na výsledku 6:1 se podíleli brankami ve třech případech Zděnda Jakubec, dvě přidal Honza Kalabis a o jednu se postaral Adam Mansfeld.

Druhý zápas už by o poznání těžší a to hlavně díky vyšší kvalitě soupeře. Zápas se odehrál ve velmi vysokém tempu čemuž přispěli oba soupeři aktivní hrou, zejména ve hře do předu a dá se s trochou nadsázky říci, že se hrálo nahoru dolů. V první části vynikali svými zákroky oba brankáři, přesto jsme se dokázali z mnoha šancí prosadit, když krásně uvolnil Filip Zákonov Ondru Peterku, který střelou z otočky nás poslal do vedení. Ve druhém poločase se pokračovalo ve stejném tempu Jablonec se snažil o vyrovnání, ale důsledná obrana a dobře chytající Adam Kozmér drželi těsný náskok, který naopak na druhé straně mohl pojistit Ondra Peterka, když mu přistál na noze přesný centr znovu od Filipa Zákonova, jenže Ondra trestuhodně z oleje přestřelil branku Jablonce. Naopak soupeř v samém závěru po jedné z mála chybiček využil brejk a vyrovnal na konečných 1:1! V úplném závěru ještě Matěj Pik nastřelil skoro z půlky hřiště krásnou střelou břevno Jablonecké branky.

FK Mladá Boleslav /červená/ - FK BAUMIT Jablonec B 6:1 (3x Jakubec,2x Kalabis, Mansfeld)

FK Mladá Boleslav /červená/ - FK BAUMIT Jablonec A 1:1 (Peterka)

FK Mladá Boleslav /modrá/ - FK BAUMIT Jablonec A 1:2 (Haspeklo)

FK Mladá Boleslav /modrá/ - FK BAUMIT Jablonec B 3:4 (2x Novák J., Štěpán)

Sestava:

FK Mladá Boleslav /červená/: Adam Kozmér - Dan Říha, Matěj Pik, Pepa Poliak, Adam Mansfeld, Zdeněk Jakubec, Maty Somr, Ondra Peterka, Filip Zákonov, Honza Kalabis

FK Mladá Boleslav /modrá/: Filip Plichta - Tomáš Fingerhut, Honza Grus, Pavel Prokorát, Kuba novák, Filip Nezdara, Lukáš Hrdlička, Tomáš Musil, Láďa Fábry, Venda Štěpán, Filip Haspeklo.

Fanshop banner