V sobotu jedou na východ
Klub

V sobotu jedou na východ

Redakce

V utkání 27. kola ČFL FK OEZ Letohrad – FK Mladá Boleslav“B“, které se hraje v sobotu 16. května od 17 hodin, čeká boleslavskou juniorku ve východočeském městě opravdu velmi náročný boj o důležité body. Letohradští na předposledním místě jsou hodně namočení v sestupových vodách a Boleslavští také ještě nejsou v klidu.

Dosavadní vzájemná bilance:

Podzim 2007 Ml.Boleslav“B“ – Letohrad 1:0 (Horák)

Jaro 2008 Letohrad – Ml.Boleslav“B“ 2:1 (Hundák – M.Sedláček)

Podzim 2008 Ml.Boleslav“B“ – Letohrad 5:0 (Nečas, Táborský, M.Sedláček, Řezníček, Ševinský)

V prvních dvou utkáních padaly góly jenom z pokutových kopů. Na podzim 2007 boleslavský Horák potrestal v 78. minutě z penalty Kempfovo podražení Vaněčka, jenž před tím prokličkoval přes tři protihráče do letohradské šestnáctky. Na jaře 2008 boleslavským hráčům otrávil fotbal rozhodčí Šedivý. Když ve 31. minutě Hynek v jasné šanci podrazil Fabiána, nezbylo rozhodčímu nic jiného, než odpískat ve prospěch Boleslavi penaltu, kterou Michal Sedláček proměnil ve vedoucí gól. Ve druhém poločasu si však sudí na druhé straně vymyslel dvě penalty, které Hundák využil k otočení skóre. Po skončení utkání dostal červenou kartu Mrvík za projev naštvanosti odkopnutím míče.

Sportovní pomstu za hanebné divadlo na letohradském hřišti připravili Boleslavští východočeskému soupeři na podzim 2008. V sestavě posílené hráči z prvoligového kádru nastříleli doma Letohradu pět gólů. Jeden hezčí než druhý. A to ještě Opiela a Kysela trefili břevno.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Svoboda, Ševinský, Rolko, Horák – Nečas, M.Sedláček, Opiela, Kysela (73. Kadlec) – Táborský (78. Schubert), Řezníček (83.Holub). Připraveni ještě byli Martínek a Pokorný.

Podzimní sestava FK OEZ Letohrad: Kykal – Lukeš, Rompotl, Valta, Kail (62. Ujec) – David Stejskal, Řehák (62. Gerža), Čada, Adam – Hundák (78. Mirek Stejskal), Kočí. Připraveni ještě byli Petr a Pěnička.

Fanshop banner