Příbramskou branku nejlépe trefuje Pecka
Klub

Příbramskou branku nejlépe trefuje Pecka

Redakce

Z osmi vzájemných utkání Mladá Boleslav vyhrála nad Příbramí polovinu. Prohrála jenom jednou a třikrát se o body dělila. Z jedenácti gólů do příbramské branky nastřílel téměř polovinu Luboš Pecka. Všech pět gólů dal před svým odchodem na německé angažmá.

Mladá Boleslav prohrála jen první prvoligový duel, který se na podzim 2004 hrál na příbramském trávníku. Od té doby pět let neprohrála. V úspěšném období je však také soutěžní ročník 2007/08, ve kterém Příbramští hráli II. ligu a o prvoligové body se proto s Mladou Boleslaví nestřetli.

Statistika ligových utkání Mladé Boleslavi s Příbramí:

Podzim 2004 Příbram - Mladá Boleslav 2:1 (Mlika, Mendy - Palát)
Jaro 2005 Mladá Boleslav - Příbram 0:0
Podzim 2005 Mladá Boleslav - Příbram 0:0
Jaro 2006 Příbram - Mladá Boleslav 1:2 (Buryán - Pecka 2)
Podzim 2006 Příbram - Mladá Boleslav 1:2 (Kaplan - Palát, Pecka)
Jaro 2007 Mladá Boleslav - Příbram 2:1 (Pecka, Poláček - Otepka)
Podzim 2008 Mladá Boleslav - Příbram 3:1 (Procházka, Kalina, Pecka - Huňa)
Jaro 2009 Příbram - Mladá Boleslav 1:1 (Plašil - Chramosta)

Před čtyřmi měsíci se body dělily

Poslední vzájemné utkání 1.FK Příbram - FK Mladá Boleslav 1:1 se hrálo v sobotu 11. dubna 2009 na příbramském stadionu.

První gól padl do boleslavské sítě již v 9. minutě, když na Tarczalův roh vyskočil nejlépe obránce Plašil. Krátce před přestávkou při zpracovávání Rolkova odkopu byl faulován Chramosta nedaleko příbramského trestného území. Následný trestný kop Kaliny přeletěl brankoviště, kde číhal Chramosta a pravačkou uklidil míč z velmi těžkého úhlu do příbramské branky. Byl to první ligový gól tohoto talentovaného kanonýra.

Jarní sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Janíček, Rolko, Hrdlička - Mendy (77. Sedláček), Opiela, Procházka, Poláček (46. Fabián) - Papadopulos, Chramosta (82. Táborský). Připraveni ještě byli Kúdela, Pecka, Mach a Šeda.

Jarní sestava 1.FK Příbram: Hruška - Plašil, Müller, Nohýnek, Pleško - Šmejkal (46. Borek), Tarczal, Jakub Štochl, Fantiš (88. Nechvátal) - Huňa, Danilo (72. Matěj Štochl).

Fanshop banner