Chramosta sestřelil Baník
Klub

Chramosta sestřelil Baník

Redakce

Na těžkém terénu hřiště ostravských Bazalů vydolovali Boleslavští velmi důležité tři body. Hvězdou utkání byl jednoznačně boleslavský útočník Jan Chramosta. Dal dva góly a trefil jednou tyč. Ale jednoznačná výhra byla dílem celého mužstva, které poctivě plnilo defenzívní úkoly a všichni hráči se vzájemně zdárně doplňovali. Tři kola před koncem je Mladá Boleslav opět ve hře o druhé místo zaručující postup do předkola Ligy mistrů.

Začátek utkání zdržely přívaly vody z těžké oblačnosti doprovázené hromy a blesky. Proto se hrálo na značně promáčeném terénu. Lépe se na něm pohybovali Boleslavští a z nich hlavně lehkonohý Chramosta. V 7. minutě po přihrávce Papadopulose si šibalsky obhodil ostravského stopera Neuwirtha a z hranice šestnáctky pravačkou famózně obstřelil marně se natahujícího brankáře Bučka k levé tyči – 0:1.

V 15. minutě si Chramosta s Papadopulosem v útočné akci opakovaně vyměnili míč, ale finální přihrávka Chramosty uvnitř trestného území směřovala na Papadopolusovy paty. Ve 24. minutě Chramostova rána vypadla Bučkovi z rukavic a Kysela snadno dorazil míč do opuštěné branky. Regulérní gól však rozhodčí neuznali kvůli domnělému ofsajdu. Tím podrželi Baník ještě ve hře.

Ostravské akce však postrádaly přesnost. A když Lukešův centr minul před Millerovou brankou stoper Rolko, tak míč netrefil ani Zeher.

Před koncem poločasu se tlačil do šance Pecka, který vystřídal zraněného Papadopulose, ale Buček ostravskou branku uchránil obětavým pádem pod nohy boleslavského útočníka.

Když se po přestávce hráči vrátili z kabin, déšť sice ustal, ale hřiště bylo nadále hodně promáčené. Možná to někomu vadilo, ale Chramostovi vůbec ne. Což předvedl hned v první akci druhého poločasu. Ve 47. minutě Sylvestre poslal parádní kolmicí do brejku osmnáctiletého kanonýra, který vyhrál tvrdý běžecký souboj s Neuwirthem a mazácky přehodil vybíhajícího brankáře Bučka – 0:2.

Ostravský gólman Chramostu nakopl do holeně tak bolestivě, že musel být na nosítkách odnesen a mimo hrací plochu ošetřen. Do hry se však vrátil a dál proháněl ostravské obránce. Jejich řady oslabil stoper Pavlík. V 50. minutě na půlící čáře skluzem sestřelil Pecku a po druhém napomínání žlutou kartou odešel předčasně ze hry.

Po dvou minutách přesilovky mohl být s Baníkem konec. Poláček poslal do ostravského trestného území Pecku, jeho zpětná přihrávka našla Sylvestreho a ten nastřelil Chramostu. Odražený míč nedostal do opuštěné branky Kysela, neboť nešťastně trefil bránícího hráče. Ostravský kouč reagoval dvojnásobným vystřídáním záložníků, ale po zbytek zápasu byl pro boleslavskou defenzívu nadále nejnebezpečnější jen jeho syn Lička.

V 64. minutě Ostravští se štěstím přežili boleslavský atak, do kterého se zapojili Chramosta, Sylvestre a Poláček. Za pět minut měli Boleslavští další obrovskou šanci. Po Kyselově střele se zblízka neprosadili Pecka ani Chramosta. V 75. minutě nadějný boleslavský útok zastavili rozhodčí kvůli údajnému postavení Kúdely v ofsajdu, ale nebyla to pravda.

V 76. minutě si Chramosta parádně obhodil Neuwirtha a levačkou přesně vypálil. Brankář Buček se však včas vymrštil a u pravé tyče gólu zabránil. Neuplynulo ani pět minut a Opiela vymyslel perfektní pas na Chramostu, kterého však Tomašák nedovoleně rukou zbrzdil tak, že brankář Buček byl u míče dříve. Evidentní faul ostravského beka ponechal sudí bez trestu. Tři minuty před koncem utekl Chramosta soupeřově obraně a podle vybíhajícího brankáře z úhlu nastřelil vzdálenější tyč ostravské branky. Od ligového hattricku ho dělilo jen pár centimetrů...

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kúdela, Rolko, Procházka, Kalina - Kysela, Hrdlička, Sylvestre (68. Opiela), Poláček – Papadopulos (35. Pecka), Chramosta. Připraveni ještě byli Mach, Mendy, Řezníček, Táborský a Šeda.

FC Baník Ostrava: Buček - Vácha, Pavlík, Neuwirth, Tomašák – Rajtoral (54. Otepka), Marek, Lička, Mičola (54. Metelka) – Zeher (75. Kraut), Lukeš. Připraveni ještě byli Ricka, Hable, Wojnar a Vašek.

Góly: 7. a 47. Chramosta

ŽK: Pavlík - Pecka

ČK: Pavlík

Rozhodčí: Drábek - Chytil, Drastík

Diváků: 3013

Fanshop banner