Do Evropy po zlepšení defenzívy
Klub

Do Evropy po zlepšení defenzívy

Redakce

Čtyři kola před koncem Gambrinus ligy klesli boleslavští fotbalisté na páté místo. K jistotě postupu do pohárové Evropy potřebují o jeden či o dva stupínky výš, to znamená bodovat ve zbylých mistrovských utkáních na ostravských Bazalech, doma proti Plzni, v Praze s Bohemians a doma proti Spartě Praha. Staronový trenér Dušan Uhrin věří, že mužstvo na to má, pokud zlepší defenzivní činnost.

Máte vůbec čas provést s boleslavským mužstvem potřebné změny k zlepšení herního projevu, výsledků a ligového umístění?

„Času moc nemáme, ale musíme změnit obrannou činnost, neboť inkasovaných sedm gólů v posledních dvou zápasech je opravdu moc. Celý týden jsme pracovali na defenzívě ve hře i při standardních situacích a pevně věřím, že se nám to společně povedlo změnit. Cílem Boleslavi je hrát evropské poháry, půjdeme za ním v Ostravě i ve zbylých mistrovských zápasech. Mužstvo na to máme a nevidím důvod k panice, protože i pro naše soupeře budou zbývající utkání velmi těžká.“

Jaké největší chyby jste viděl na hře Boleslavi a jak konkrétně míníte změnit hru či taktiku boleslavského týmu pro utkání v Ostravě, případně pro zbývající čtyři ligová kola?

„Nechci konkrétní poznatky a záměry ventilovat, nechci před soupeři odkrývat karty.“

Nad čím nejvíce přemýšlíte v souvislosti s boleslavským fotbalem, zvažujete třeba i letní posílení mužstva?

„Přemýšlím jenom nad tím, jak se posunout na vyšší pozice v ligové tabulce a zachránit účast v evropských pohárech.“

Může být pro Boleslav nějakou výhodou, že Ostrava už vypadla z boje o účast v evropských pohárech a její hráči nemusí mít takovou motivaci jako boleslavští fotbalisté?

„Ostravští hrají před náročným a početným publikem, které chce, aby jejich mužstvo doma vyhrávalo. Pro nás to bude hodně těžké utkání a my musíme spoléhat především sami na sebe.“

Fanshop banner