O body poprvé s Uhrinem a podruhé bez Janíčka
Klub

O body poprvé s Uhrinem a podruhé bez Janíčka

Redakce

Utkání 27. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – FC Baník Ostrava se hraje v pondělí 11. května od 17,15 hodin na hřišti ostravských Bazalů. Mladá Boleslav hrála s Baníkem Ostrava dosud devět prvoligových utkání. V každém padly minimálně dva góly a celkem jich hráči obou týmů nastříleli 24 ve vyrovnaném poměru 12:12. Mladá Boleslav vyhrála čtyřikrát, Baník Ostrava dvakrát a dvakrát se hrálo nerozhodně.

Vzájemná ligová bilance Mladé Boleslavi s Baníkem Ostrava:

Podzim 2004 MB – Ostrava 1:1 (Sedláček – Žůrek)

Jaro 2005 Ostrava – MB 2:0 (Magera, Tomašák)

Podzim 2005 Ostrava – MB 1:3 (Magera – Čáp, Matějovský, Kulič)

Jaro 2006 MB – Ostrava 2:1 (Matějovský, Vaculík – Magera)

Podzim 2006 Ostrava – MB 2:0 (Mičola, Střihavka)

Jaro 2007 MB – Ostrava 2:0 (Poláček, Kysela)

Podzim 2007 Ostrava – MB 3:3 (Mičola 2, Svěrkoš – Matějovský, Kysela, Vaněček)

Jaro 2008 MB – Ostrava 3:1 (Rajnoch 2, Rolko – Svěrkoš)

Podzim 2008 MB – Ostrava 0:2 (Mičola, Otepka)

Poslední vzájemné utkání FK Mladá Boleslav – FC Baník Ostrava 0:2 se hrálo v pondělí 10. listopadu 2008, tedy přesně před půlrokem.

Ostravští dvěma góly v prvním poločase zaskočili boleslavské fotbalisty a uťali jejich vítěznou jízdu podzimní sezónou, zrušili boleslavskou domácí neporazitelnost a sesadili Hapalem vedený tým z druhé příčky v Gambrinus lize.

V 17. minutě po Otepkově rohovém kopu u zadní tyče nehlídaný Mičola snadno trefil odkrytou část Millerovy branky. V poslední minutě poločasu Svěrkoš vletěl do boleslavské šestnáctky, stoper Janíček jej stáhnul za dres a sudí Mikel nekompromisně nařídil penaltu. Otepka ji s jistotou proměnil.

Ve druhém poločasu se Boleslavským nepodařilo nepříznivou podobu výsledku zvrátit. Vyložené šance nedali, mnohé útoky pokazili nepřesnou přihrávkou.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Janíček, Procházka, Mach – Mendy (70. Táborský), Sylvestre, Rajnoch, Poláček (57. Kysela) – Papadopulos (78. Řezníček), Pecka. Připraveni ještě byli Ševinský, Rolko, Opiela a Kubásek.

Podzimní sestava FC Baník Ostrava: Buček – Řezník, Neuwirth, Marek, Tchuř – Mičola (79. Rajtoral), Otepka (90. Pavlík), Galásek, Lička – Střihavka (90. Zeher), Svěrkoš. Připraveni ještě byli Wojnar a Vašek.

Ke květnové odvetě na ostravské Bazaly přivede boleslavské mužstvo trenér Dušan Uhrin, který se funkce ujal v pondělí 4. května a bude to jeho obnovená premiéra na lavičce FK Mladá Boleslav. Nemůže počítat s obráncem Tomášem Janíčkem, jenž si odpykává druhou polovinu trestu za osm inkasovaných žlutých karet. Nemohl hrát ve 26. kole v utkání Mladá Boleslav – Slovan Liberec a nemůže nastoupit ani ve 27. kole v utkání Baník Ostrava – Mladá Boleslav.

Fanshop banner