Letos doma ještě nevyhráli
Klub

Letos doma ještě nevyhráli

Redakce

V utkání 26. kola ČFL FK Mladá Boleslav“B“ – FC Buldoci Karlovy Vary se v sobotu 9. května od 10,15 hodin střetnou na mladoboleslavském Městském stadionu sousedi ze středu tabulky. Dělí je pouze jeden bod, o který jsou Karlovarští lepší. Ani jeden z týmů ještě nemá stoprocentní jistotu setrvání v ČFL pro příští sezónu podobně jako dalších jedenáct družstev.

Boleslavští stále čekají na první jarní výhru v domácím prostředí. Přestože v letošních devíti mistrovských utkání nasbírali dvanáct bodů za tři výhry a tři remízy, tak na mladoboleslavském trávníku získali jen jeden bod v duelu se Slavií Praha“B“ 0:0. Další dva domácí zápasy prohráli s Pískem 1:3 a Vlašimí 0:1. Šest mistráků sehráli na hřištích soupeřů (Hlavice 1:1, Liberec“B“ 4:0, Varnsdorf 0:2, Jablonec“B“ 2:0, Plzeň“B“ 3:0 a Náchod Deštné 2:2).

Karlovarští v dosavadním průběhu soutěžního ročníku 2008/09 ze třinácti zápasů na cizích hřištích vyhráli jenom jedno. A to hned v prvním v polovině loňského srpna na hřišti v Sezimově Ústí 2:1. Od té doby venku jen třikrát remizovali (v Písku 1:1, v Českém Dubu s Jabloncem“B“ 2:2, v Náchodu 0:0) a devětkrát prohráli (na podzim na pražských hřištích Sparty Krč 1:2, Slavie“B“ 0:1 a Vyšehradu 1:2 a také na jihu Čech s družstvem Českých Budějovic“B“ 0:1, na jaře potom s Královým Dvorem 1:3, Plzní“B“ 0:3, Hlavicí 0:2, Žižkovem“B“ 0:1 a Libercem“B“ 0:1).

Není důvod, aby si venkovní bilanci právě v Mladé Boleslavi polepšili. Tím spíše, když prohráli pět posledních mistrovských utkání v řadě, tři venku a dvě doma. Z výhry se naposledy radovali v neděli 5. dubna, když na domácím trávníku jednoznačně vyřídili Spartu Krč 4:0.

Podzimní střetnutí FC Buldoci Karlovy Vary – FK Mladá Boleslav“B“ 1:0 rozhodl jeden gól z kopačky Kotába v 63. minutě.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav“B“: Kubásek – Svoboda, Martínek, Murárik, Horák – Kadlec (66. Holub), Ganugrava, Mrvík, Sedláček. – Chramosta (86. Zahustel), Mašanský (75. Schubert).

Podzimní sestava FC Buldoci Karlovy Vary: Četverík - Řezáč, Tichota, Oslovič, Kubice - Hrubý, Janáček (83. Nerad), Vondráček, Mičkal (46. Kotáb) – Tafat (76. Geňo), Chod.

Fanshop banner