Ke klidu chybí tři výhry
Klub

Ke klidu chybí tři výhry

Redakce

Týmy ze dna pořadí ČFL se probouzejí. Nevzdávají se a bojují o každý mistrovský bod. Tím se bodové rozdíly v tabulce zhušťují a ve strkanici o záchranu přibývá dramatičnosti. Což se týká i boleslavského družstva juniorů. Ke klidu potřebuje nejméně třikrát vyhrát ze zbývajících osmi mistráků.

V osmnáctičlenné mistrovské soutěži může být v relativním klidu mužstvo, které se přehoupne přes zisk čtyřiceti bodů. Takových je na počátku května v tabulce ČFL jenom pět. Od šesté příčky k poslední, to znamená celkem třináct účastníků je více či méně namočených v bojích o záchranu. Mezi nimi i družstvo FK Mladá Boleslav“B“.

Jak se hrálo o záchranu v předchozích třech ročnících ČFL?

Ročník 2007/08: sestoupily Blšany (16), Příbram“B“ (27) a Kolín (36). Zachránily se Cheb (41) a Slavia Praha“B“ (41), ovšem Cheb se do následujícího ročníku ČFL nepřihlásil. Mladoboleslavská juniorka byla před rokem zachráněná už v polovině jarní sezóny. Na konci ročníku 2007/08 se umístila na parádní 4. příčce s 58 body.

Ročník 2006/07: sestoupily Teplice“B“ (27), Hradec Králové“B“ (35). Zachránily se Ovčáry (36), Plzeň“B“ (36) a Mladá Boleslav“B“ (36), přičemž Ovčáry se do následného ročníku ČFL nepřihlásily podobně jako Prachatice z 10. místa.

Ročník 2005/06: sestoupily Chomutov (9), Strakonice (20) a Liberec“B“ (40). Zachránil se pražský Břevnov (40), od kterého Mladá Boleslav převzala soutěž pro svůj juniorský tým.

Fanshop banner