Nečekaně krutý výprask
Klub

Nečekaně krutý výprask

Redakce

Boleslavští vysoko prohráli v přímém střetu o třetí ligovou příčku a tudíž o účast v pohárové Evropě. Sice se Papadopulosem ujali vedení, ale do přestávky ho ztratili. Krátce po změně stran se střelec prvního libereckého gólu Nezmar prosadil podruhé a když po Papouškově trestňáku Blažek snadno přidal třetí gól, bylo s boleslavským týmem zle. Neštěstí završil Mach vlastním gólem a to už mnozí diváci nervově nevydrželi a předčasně opustili hlediště. Vytoužený postup do evropského poháru si Boleslav hodně zkomplikovala.

Po čtvrthodinovém oťukávání, kdy největší vzrušení v ochozech způsobil Nezmar, když krvavě zranil Kalinu, jenž se po tříminutovém ošetření vrátil do hry, upozornil na své fotbalové přednosti Kerič. V 15. minutě se prosmýkl mezi boleslavskými stopery a řítil se sám na Millera. Ten však včas vyběhl a šanci zmařil.

V 17. minutě boleslavští fotbalisté předvedli parádní kombinační akci, v jejímž finále z levé strany zacentroval Hrdlička a před brankou se v pravou chvíli objevil Papadopulos, aby hlavou usměrnil míč k levé tyči liberecké branky – 1:0.

Ve 25.minutě Dočkalovu malou domů vystihl Chramosta, byl u míče dříve než vybíhající gólman Zlámal, ale už neměl dostatek času a klidu ke kvalitnímu zamíření. Proto těsně minul libereckou branku.

Ve zbytku poločasu byli aktivnější Liberečtí. Kromě toho, že získávali opakovaně výhody trestných a rohových kopů, vyrovnali skóre. Ve 31. minutě první liberecký roh Papoušek falšovaným centrem poslal do boleslavského brankoviště, kde míč hlavou usměrnil do branky Nezmar – 1:1.

Boleslav pokazila vstup do druhé půle. Ve 47. minutě se Nezmar probil do boleslavského vápna a přestože byl tísněn dvěma protihráči, tak v pádu dokázal usměrnit míč podle vybíhajícího Millera ke vzdálenější pravé tyči – 1:2.

V 53.minutě ostrý Dočkalův přízemní centr bez přípravy zakončil z malého vápna Kerič, ale brankář Miller reflexivně lapil jistý gól. Boleslavští ohrozili libereckou branku Papadopulosovou hlavičkou v 54. minutě a za pět minut útokem vedeným od Rolka přes Poláčka a Opielu k Sylvestremu. Ten naznačil střelu, potom však přihrál do vápna Papadopulosovi, jemuž zakončení zatrhnul liberecký stoper Košťál.

V 61. minutě kopal Papoušek trestný kop téměř z poloviny hřiště a v chumlu hráčů před brankou ho tečoval Blažek, pro kterého to byl první dotyk s míčem po příchodu na hřiště. A byl z toho šťastný gól pro Liberec a nešťastný pro Boleslav – 1:3. Každopádně se jednalo o rozhodující chvíli pro vývoj utkání.

Boleslavským ztěžkly nohy, Libereckým narostla křídla. Boleslavským se při zakládání akcí opakovaně nedařilo překročit půlící čáru, neboť je Liberečtí neúnavně napadali. S ojedinělými šancemi Boleslavi si liberecký brankář poradil. Zlámal u pravé tyče přikryl Poláčkovu střelu z dálky, Papadopulosovu hlavičku po Opielově centru vytěsnil na tyč a před dobíhajícím Řezníčkem zalehl.

Boleslavský zmar završil sedm minut před koncem Mach vlastním gólem, když z malého čtverce srazil Keričův centr za Millerova záda – 1:4. Než sudí naposledy písknul, tak většina diváků rozmrzele opustila hlediště.

FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Rolko, Procházka, Hrdlička (57. Mach) – Mendy (67. Kysela), Sylvestre, Opiela, Poláček – Papadopulos, Chramosta (46. Řezníček).

FC Slovan Liberec: Zlámal – Janů, Holeňák, Košťál, Vulin – Dočkal, Gecov (26. Radek Dejmek), Papoušek (80. Dort), Liška – Nezmar (61. Blažek), Kerič.

Góly: 17. Papadopulos – 31. a 47. Nezmar, 61. Papoušek, 83. vlastní Mach

ŽK: Rolko - Dejmek

Rozhodčí: Kocourek – Košec, Kovařík

Diváků: 3160

Fanshop banner