V neděli proti Liberci o Evropu
Klub

V neděli proti Liberci o Evropu

Redakce

Utkání 26. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – FC Slovan Liberec v neděli 3. května od 20 hodin bude přímým soubojem o třetí místo v tabulce a tím pádem o účast v evropském poháru. V dosavadních bojích o prvoligové body mezi boleslavskými a libereckými fotbalisty padlo třiatřicet gólů, což je průměr 3,66 gólů na jeden zápas. Z devíti utkání Mladá Boleslav vyhrála čtyři a prohrála tři, dvakrát se hrálo nerozhodně. Celkové skóre 18:15 je příznivé pro Boleslavské.

Mladá Boleslav v dosavadní prvoligové bilanci sice porazila Liberec čtyřikrát, ale z toho třikrát na libereckém trávníku. Doma vyhrála jenom jednou před dvěma roky. Jinak Boleslavští na domácím hřišti s Libereckými třikrát prohráli.

Statistika prvoligových utkání Mladé Boleslavi s Libercem:

Podzim 2004 Mladá Boleslav – Liberec 0:1 (Pospíšil)

Jaro 2005 Liberec – Mladá Boleslav 1:3 (Došek – Pecka, Sedláček, Vaculík)

Podzim 2005 Mladá Boleslav – Liberec 2:4 (Vít, Švejdík – Hodúr , Došek, Pudil, Holenda)

Jaro 2006 Liberec – Mladá Boleslav 2:3 (Matula, Abraham – Kulič 3)

Podzim 2006 Liberec – Mladá Boleslav 1:1 (Bílek – Abraham)

Jaro 2007 Mladá Boleslav – Liberec 4:0 (Kysela 2, Kopic, Holub)

Podzim 2007 Mladá Boleslav – Liberec 0:2 (Bílek, Nezmar)

Jaro 2008 Liberec – Mladá Boleslav 1:2 (Kerič - Řezníček, Táborský)
Podzim 2008 Liberec – Mladá Boleslav 3:3 (Kerič, Frejlach, Gebreselassie – Kalina, Papadopulos, Kysela)

Poslední vzájemné utkání FC Slovan Liberec – FK Mladá Boleslav 3:3 se hrálo v neděli 2. listopadu 2008 na libereckém hřišti u Nisy. Šestigólovou přestřelku začal ve 12. minutě Kerič. Za pět minut vyrovnal Kalina. Ve 26. minutě Gebreselassie stáhl v šestnáctce Pecku, ale penaltu kopl Rajnoch nad Hauzrovu branku. Přesto Boleslavští poločas vyhráli. Ve 37. minutě skóroval Papadopulos.

Když v 67. minutě Kysela přidal třetí gól do liberecké sítě, bylo na boleslavské straně hodně veselo. Ovšem v 75. minutě Frejlach snížil a v 77. minutě Gebreselassie vyrovnal. V závěru unikajícího Kyselu před libereckým trestným územím strhl Holeňák. Rozhodčí Franěk však prokázal nečekanou otrlost, když odpískal konec utkání, aniž libereckého stopera vyloučil a proti Hauzrově brance nařídil trestňák.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Janíček, Procházka, Mach – Mendy (67. Kysela), Sylvestre, Rajnoch, Poláček – Papadopulos, Pecka (79. Řezníček). Připraveni ještě byli Ševinský, Rolko, Táborský, Opiela a Šeda.

Podzimní sestava FC Slovan Liberec: Hauzr – Gebreselassie, Holeňák, Košťál, Polák – Papoušek (74. Nezmar), Bílek, Dort (60. Frejlach), Dočkal – Kerič, Smetana (45. Blažek). Připraveni ještě byli Gecov, Vulin, Radzinevičius a Zlámal.

Fanshop banner