Papadopulos versus Kerič
Klub

Papadopulos versus Kerič

Redakce

Při nedělním utkání 26. kola Gambrinus ligy 3. května od 20 hodin FK Mladá Boleslav – FC Slovan Liberec vyběhne na boleslavský trávník v liberecké sestavě současný král tuzemských ligových střelců Andrej Kerič s 12 trefami. V severočeském klubu momentálně zastínil vyhlášené kanonýry Nezmara a Papouška. Nejlepší boleslavský snajpr Michal Papadopulos za libereckým protějškem zaostává o tři góly a v přímém souboji má příležitost ztrátu zmírnit.

Třiadvacetiletý Chorvat Andrej Kerič přišel z klubu Cibalie Vinkovci do Slovanu Liberec v únoru 2008. Od té doby odehrál 33 ligových utkání a nastřílel 18 gólů. V tomto ročníku Gambrinus ligy 2008/09 se dvanácti trefami vede pořadí střelců.

Mladoboleslavský Michal Papadopulos za libereckým sokem zaostává o tři góly. Je o rok starší než Kerič a bohatší o mezinárodní zkušenosti, které sbíral v anglickém Arsenalu a německých Leverkusenu a Cottbusu. V Gambrinus lize za Ostravu a Mladou Boleslav odehrál 74 utkání a nastřílel 17 gólů.

Střelci Gambrinus ligy: 12 – Andrej Kerič (Liberec), 11 – Daniel Huňa (Příbram), Tomáš Necid (Slavia), 9Michal Papadopulos (Mladá Boleslav), Riste Naumov (Žižkov), 8 - Marek Kincl (Bohemians), Tijani Belaid (Slavia).

Střelci FK Mladá Boleslav: 9 – Michal Papadopulos, 4 – Luboš Pecka, Jakub Řezníček, Ludovic Sylvestre, 3 – Jan Chramosta, Tomáš Poláček, 2 – Václav Procházka, Václav Kalina, 1 – Jan Kysela, Alexandre Mendy, Jan Rajnoch.

Střelci FC Slovan Liberec: 12 – Andrej Kerič, 5 – Bořek Dočkal, 3 – Jan Nezmar, Jan Blažek, 2 – Tomáš Frejlach, Petr Papoušek, Ondřej Smetana, 1 – Theodor Gebreselassie, Radek Dejmek.

Fanshop banner