Remíza Jarolíma uspokojila, Hapala ne
Klub

Remíza Jarolíma uspokojila, Hapala ne

Redakce

Nerozhodný výsledek utkání SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 3:3 potěšil jistě nestranného fanouška fotbalu. Méně však boleslavského trenéra Pavla Hapala, který sice před novináři označil duel za na pohled krásný, ale neskrýval zklamání, že jeho tým zdárně rozehranou partii nedotáhl do vítězného konce. Slávistický Karel Jarolím měl k výkonu svého mužstva výhrady, ale se ziskem jednoho bodu vyjádřil spokojenost.

„Viděl jsem velice krásný zápas,“ mínil Pavel Hapal a měl na mysli, že diváka jistě uspokojil fotbal s dramatickými situacemi před oběma brankami a se šesti góly navrch. A připomněl, že podzimnímu podobně kvalitnímu duelu Boleslavi se Slavií chyběly právě ty góly. Na boleslavském Městském stadionu v loňském říjnu utkání skončilo 0:0.

„Přijeli jsme s ofenzivním pojetím, což se nám dařilo plnit téměř po celé utkání s výjimkou závěrečných patnácti až dvaceti minut,“ posteskl si Pavel Hapal. Prohlásil, že pro vývoj utkání byla rozhodující situace, kdy Boleslavští promarnili za stavu 1:3 šance na čtvrtý gól. „Jsem zklamaný z výsledku, ale jsem rád, že jsme předvedli dobrý výkon. Nezaujatému divákovi se muselo líbit, že padlo šest gólů, ale musím zopakovat, že jsem hodně zklamný, když jsme utkání, ve kterém jsme vedli o dva góly, nedotáhli do vítězství. Myslím si však, že na výkonu předvedeném na Slavii, se dá stavět.“

Slávistický kouč Karel Jarolím s průběhem utkání spokojený nebyl. „První poločas jsme propadali ve středu hřiště. Boleslav chodila často do protiútoků a potrestala nás gólově. Dvakrát jsme ji pustili do vedení a podle našich představa to nebylo ve středu hřiště ani v obraně. První poločas jsme nezvládli,“ zlobil se Jarolím.

„Druhý poločas jsme hráli na tři obránce se snahou otočit pro nás nepříznivý stav. Naše hra se sice zlepšila, ale neuhlídali jsme protiútok Boleslavi, která tak šla do dvougólového vedení a navíc jsme neproměnili pokutový kop.“ Karel Jarolím přiznal, že v té době bylo jeho mužstvo ve velmi nepříjemné situaci a kdyby Boleslav zvýšila vedení na 1:4, k čemuž měla příležitosti, stěží by to slávističtí hráči zvládli dohnat. „Nakonec jsme skóre srovnali a měli i na to rozhodnout utkání v náš prospěch. Můžeme však být spokojeni i s bodem a hráči na hřišti zaslouží uznání za úsilí, které předvedli v závěru.“

Fanshop banner