Dramatická bitva skončila bez vítěze
Klub

Dramatická bitva skončila bez vítěze

Redakce

Boleslavští sehráli ve slávistické Synot Tip Aréně parádní partii, když soupeře zaskočili aktivní hrou. Dvakrát vedli, nezlomil je Hrdličkův vlastenec a přežili přísně nařízenou penaltu, kterou výtečný Miller vyrazil. Slávisté udrželi neporazitelnost ve své nové aréně jen s vypětím všech sil. Gólovou přestřelku začal Chramosta. První vyrovnání zařídil Hrdlička vlastním gólem. Do poločasu poslal Boleslav do vedení Sylvestre. Po přestávce na dvougólové vedení zvýšil Papadopulos, ale slávističtí Belaid a M.Černý zachránili remízu.

Krásný byl pohled na boleslavské fotbalisty, s jakým elánem a sebevědomím vtrhli na trávník nejmodernější tuzemské arény. V 5.minutě po pravé straně zaútočil Chramosta a téměř z nulového úhlu překvapil brankáře Vaniaka, k čemuž pomohl i stínící Papadopulos – 0:1. Načež následovaly další dvě jasné gólové příležitosti Boleslavi. Hrdlička vypíchl míč Trappovi, narazil si ho se Sylvestrem a zacentroval před branku, kde Papadopulos tísněn bekem minul branku bezmocného Vaniaka. Vzápětí po centru Poláčka se neprosadil sám před slávistickým brankářem Sylvestre. Mezi 5. a 9.minutou mohla Slavia inkasovat tři góly, ale dostala jen jeden.

V 17.minutě se Belaidova rána otřela o Rolka a po následném rohu vykopával míč z brankové čáry Sylvestre. V následující minutě Miller reflexivně vyrazil trestný kop. Ve 23. minutě se sice míč ocitl v boleslavské síti, ale po Fořtově ofsajdu. Rozhodčí správně gól neuznal.

Ve 25. minutě se snažil Fořt vrátit zdánlivě ztracený centr před boleslavskou branku a Hrdlička si nešťastně dal vlastní gól – 1:1.Ve 34.minutě se Slávie dostala do útoku po nedorozumění Poláčka se Sylvestrem, ale Procházka soupeře zastavil.

Ve 36.minutě parádní útočnou spolupráci s Papadopulosem zakončil Sylvestre chladnokrevnou střelou do slávistické branky – 1:2. Tak skončil první poločas.

Čtyři minuty po změně stran Hrdlička zbytečně vrátil Millerovi, tomu se nepovedl odkop a Trapp se pokusil z dálky trefit opuštěnou boleslavskou branku. Naštěstí ji přestřelil. O chvíli později měla boleslavská obrana plné nohy práce s odvracením Jarolímova trestňáku od postranní lajny.

V 53. minutě po akci z levé strany, na které se podíleli Hrdlička s Poláčkem, se ve slávistické šestnáctce uvolnil Chramosta, ale nastřelil spoluhráče Papadopulose, který byl navíc v ofsajdovém postavení. Slávisté odpověděli bombou čerstvého Černého, kterou Miller vyrazil.

V 60.minutě se Boleslavským povedl rychlý protiútok. Až ke slávistickému vápnu ho odtáhl Chramosta, přihrál Papadopulosovi a ten nejprve první ranou nastřelil Vaniaka, ale druhou už dostal míč do branky – 1:3.

Hrozba první prohry v novém slávistickém chrámu vyburcovala domácí a iniciovala rozhodčího Příhodu k vymyšlení pokutového kopu proti boleslavské brance po souboji Rolka s Fořtem. Míč si postavil Belaid a namířil ho k pravé tyči. Miller tam byl včas a ránu vyrazil. Slavii to nezlomilo. Nadále se tlačila před boleslavskou branku a její hráči nakopávali jeden míč za druhým směrem k Millerovi. Ten byl v jednom ohni a podobně se otáčeli i obránci. Rolko jeden z mnoha soubojů odnesl zraněním, ale po ošetření se na hřiště vrátil.

V 72.minutě poslal Opiela do brejku Chramostu, se kterým běžel i Papadopulos. Bohužel Chramosta propásl správnou chvíli pro přihrávku i pro střelu a soupeřova obrana jej zkušeně vytlačila mimo vápno.

Miller si poradil s trestnými kopy Ivany i Hubáčka, ale inkasoval v 79. minutě z bezprostřední blízkosti od Belaida, jemuž ve zmatcích před boleslavskou brankou přihrál Janíček – 2:3. Do dvougólového vedení mohl Boleslav vrátit Sylvestre, ale první ranou trefil Vaniaka, druhou netrefil branku.

Slavia byla hodně blízko vyrovnání v 85.minutě, kdy Belaid nádherně uvolnil Černého, ten přehodil brankáře Millera, ale z těžkého úhlu minul opuštěnou branku. V 87.minutě už to Černému vyšlo. Ze dvaceti metrů perfektně trefil pravý horní růžek, kam se Miller natahoval marně – 3:3. V závěrečném slávistickém náporu Boleslav ubránila alespoň bod, i když dlouho sahala po třech.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Janíček, Rolko, Procházka, Hrdlička – Mendy (62. Kalina), Sylvestre (86. Táborský), Opiela, Poláček – Papadopulos, Chramosta (82. Kúdela).

Sestava SK Slavia Praha: Vaniak – Dřížďal (46. M.Černý), Brabec, Suchý, Hubáček – Belaid, Jarolím (57. Ivana), Trapp, Švento – Fořt, Pekhart (77. Besta).

Góly: vlastní Hrdlička, Belaid, Milan Černý – Chramosta, Sylvestre, Papadopulos

ŽK: Brabec, Trapp, M.Černý – Procházka, Opiela, Janíček, Rolko, Poláček

Rozhodčí: Příhoda – Handlíř, Gallo

Diváků: 11 427

Fanshop banner