Jasně přehráli mosteckého soupeře
Klub

Jasně přehráli mosteckého soupeře

Redakce

FK Mladá Boleslav – FK Baník Most „B“ 3:0 (1:0)

Boleslavští přehráli mostecké družstvo, které hrálo s pětičlennou zálohou a jen jedním vysunutým útočníkem. Třemi vstřelenými góly, o které se podělili Rýdl, Bořil a Synek, potvrdili svoji ofenzívní převahu v České dorostenecké lize, kde s 69 trefami zdaleka nemají konkurenci mezi ostatními patnácti týmy.

Nedlouho po začátku utkání vtrhl do mosteckého trestného území Bořil a za jeho evidentní podražení sudí Stumpf bez otálení nařídil penaltu. Ve vedoucí gól ji s jistotou proměnil Rýdl – 1:0.

Pod vlivem rychlého a snadného vedení boleslavští dorostenci viditelně zpohodlněli. I tak měli příležitosti k navýšení skóre, ale do přestávky se jim to nepovedlo. Nejblíže ke gólu byl opakovaně Synek. V 8. minutě šanci prováhal a ve 12. minutě netrefil branku po předchozím nádherném průniku Vorasického přes čtyři protihráče. Ve 31. minutě Kučerovu slabou ránu z velké dálky mostecký brankář snadno chytil.

Ve 33. minutě byli Mostečtí blízko vyrovnání. Faltus z deseti metrů tvrdě vypálil, ale brankář Kanaval bravurně vyrazil na roh, po jehož rozehrání boleslavská obrana již další vážné ohrožení branky nepřipustila. V poslední minutě poločasu Kanaval na dvakrát zkrotil střelu Flemmra, který se do šance dostal po Synkově chybě v rozehrávce.

Druhý poločas začal tak, jak první skonči, čili mosteckou aktivitou. Kanaval však čisté konto uchránil mrštným skokem k levé tyči, kam mířila povedená hlavička mosteckého útočníka.

V 50. minutě po Rýdlově rohovém kopu zachraňovali Mostečtí hrozící pohromu na brankové čáře a o dvě minuty později centr Tvarohy proletěl soupeřovým vápnem, aniž se někdo z boleslavských hráčů dostal k zakončení.

V 54. minutě Rýdl zarazil rodící se mosteckou akci. Protihráči vypíchnutý míč poslal Synkovi, kterého v pokutovém území podrazil brankář Aschenbenner. Rozhodčí Stumpf bez slitování nařídil druhou penaltu. Míč si postavil Bořil a přesnou trefou zvýšil vedení – 2:0.

Od druhého gólu v mostecké síti už nebylo o boleslavském vítězství pochyb.

V 65. minutě pěknou boleslavskou kombinační akci pokazil ve finále Bořil, když místo střely si ve vápně zpracovával míč a ten mu utekl do zámezí. Za minutu nastřelil Smetana brankáře Aschenbennera, vyražený míč napálil do bránícího beka. V 74. minutě Jeník tvrdě vypálil levačkou, mostecký gólman v pádu kryl. V 75. minutě po Bořilově přihrávce bez přípravy vystřelil Kučera a brankář se štěstím vyrazil.

V 76. minutě na Jeníkův rohový kop nejvýše na malém vápně vyskočil Synek a hlavou nedal Aschenbennerovi šanci – 3:0.

V 79. minutě mostecký náhradník Kilián zkusil zaskočit boleslavského brankáře, ale Kanaval se nedal a jedovatou ránu po břevno vytáhl na roh. Po jeho rozehrání mostecké zakončení standardní situace skončilo v Kanavalových rukavicích. Zbylých deset minut si už boleslavské družstvo jasné vedení pohlídalo a potvrdilo suverénní postavení v čele mistrovské tabulky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval – Vorasický (38. Bým), Borovička, Pečínka, Rýdl – Tvaroha (57. Jeník), Smetana, Kučera, Šíma – Bořil, Synek (81. Kubát).

Sestava FK Baník Most“B“: Aschenbenner – Fiřt, Nikodým, Říha, Demke – Danoski, Linka, Sanz (87. Sedlecký), Flemmr (82. Vraštil), Faltus (46. Kilián) – Broskovics.

Góly: Rýdl, Bořil, Synek

Rozhodčí: Stumpf – Vlk, Švarc

Diváků: 60

Fanshop banner