Bolka už šest zápasů neprohrála
Klub

Bolka už šest zápasů neprohrála

Redakce

Šest ligových utkání v nepřetržité řadě neprohráli fotbalisté Mladé Boleslavi. V této šňůře bez prohry jsou však jenom dvě výhry a pět vstřelených gólů. Za dvě výhry a čtyři remízy získali deset bodů, nebo spíše osm bodů ztratili (Olomouc venku 2:2, České Budějovice doma 0:0, Kladno venku 1:0, Viktoria Žižkov doma 0:0, Příbram venku 1:1 a Teplice doma 1:0). Naposledy prohráli před osmi týdny 2. března doma s Brnem 2:4.

Naopak Slavia Praha třikrát po sobě nevyhrála. Ve 22. kole prohrála v Olomouci 0:1, potom doma v derby se Spartou remizovala 1:1 a ve 24. kole prohrála na Kladně 1:2. Tak špatné období, aby ve třech po sobě jdoucích mistrácích nebodovala naplno, v tomto ročníku Gambrinus ligy 2008/09 neměla. Náladu si vylepšila postupem do semifinále tuzemského Poháru ČMFS, když po remíze ve Zlíně 0:0 doma nad moravským soupeřem vyhrála jasně 3:0.

Přesto Slavia Praha zůstává jasně nejlepším týmem v bilanci z domácích utkání. Z dvanácti ligových zápasů na svém hřišti jedenáct vyhrála a pouze jednou remizovala, a to ve zmíněném derby se Spartou. Doma neporažená s celkovým skóre 29:6 vede tabulku sestavenou jen z domácích utkání o šest bodů před Libercem, který je druhým doma neporaženým ligovým týmem.

Mladá Boleslav však má ze všech šestnácti ligových mužstev nejlepší bilanci z cizích hřišť. Ze dvanácti utkání na soupeřových hřištích dokázala pět vyhrát a pět remizovat. Při skóre 18:14 získala dvacet bodů, což je o dva více než Sparta a o tři více než mistrovská Slavia.

Ze statistik tudíž vyplývá, že ve 25. kole Gambrinus ligy se ve střetnutí Slavie Praha s Mladou Boleslaví potkají na hřišti nejlepší domácí mužstvo s nejlepším mužstvem na venkovních hřištích.

Fanshop banner