Fotbalisté obdarovali dětské oddělení nemocnice
Klub

Fotbalisté obdarovali dětské oddělení nemocnice

Redakce

Fotbalisté FK Mladá Boleslav darovali dětskému oddělení mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice sto tisíc korun českých. Šek na tuto částku předali hráči Adrian Rolko, Jan Kysela a Michal Papadopulos řediteli nemocnice Josefu Langrovi ve čtvrtek 23. dubna ve chvíli volna mezi dopoledním a odpoledním tréninkem.

Slavnostního aktu se za fotbalový klub zúčastnili také prezident Josef Dufek a generální ředitel Jaromír Šeterle, za vedení nemocnice náměstek pro ošetřovatelskou péči Kajetána Ternbachová a přítomen byl středočeský hejtman David Rath.

Fotbalisté již před rokem podpořili ekonomiku dětského oddělení mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice finančním darem na zřízení baby boxu a tak letošní příspěvek byl logickým pokračováním jejich charitativních aktivit. „Pro zdravotní zařízení je každý takový dar vítaný,“ prohlásil středočeský hejtman David Rath.

Prezident mladoboleslavského fotbalu Josef Dufek zdůraznil, že se nejedná o ojedinělý počin, ale o jednu z mnoha charitativních aktivit. „Dlouhodobě spolupracujeme s nadací Terezy Maxové, vloni před Vánoci jsme se podíleli na charitativním koncertu ve prospěch zdravotně postiženého chlapce, podporujeme mladoboleslavský dětský domov Na Celně a opakovaně přispěli dětskému oddělení Klaudiánovy nemocnice,“ připomenul Josef Dufek.

Fanshop banner