Proti Slavii uspěla Boleslav jen jednou
Klub

Proti Slavii uspěla Boleslav jen jednou

Redakce

Pro Mladou Boleslav je pražská Slavia nejméně příjemným soupeřem z ligové palety. V dosavadních devíti mistrovských střetů ji porazila jenom jednou. A to se stalo před dlouhými sedmatřiceti měsíci 27. března roku 2006. Tehdy vyprodané mladoboleslavské hlediště aplaudovalo výhře 4:1, na níž se střelecky podíleli Pecka s Kuličem, kteří dali po dvou gólech. Z ostatních utkání pět skončilo nerozhodně a tři výhrou Slávie, pro kterou je příznivé i celkové skóre 13:11.

Ligová bilance Mladé Boleslavi se Slavií Praha:

Podzim 2004 Mladá Boleslav – Slavia Praha 1:1 (Bednář – Piták)

Jaro 2005 Slavia Praha – Mladá Boleslav 2:2 (Fořt, Latka – Matějovský, Rolko)

Podzim 2005 Slavia Praha – Mladá Boleslav 2:1 (Jarolím, Vlček – Ševinský)

Jaro 2006 Mladá Boleslav – Slavia Praha 4:1 (Pecka 2, Kulič 2 – Vlček)

Podzim 2006 Mladá Boleslav – Slavia Praha 1:3 (Rolko – Fořt, Vlček, Kalivoda)

Jaro 2007 Slavia Praha – Mladá Boleslav 1:1 (Vlček – vlastní Necid)

Podzim 2007 Slavia Praha – Mladá Boleslav 1:1 (Pudil – Rajnoch)

Jaro 2008 Mladá Boleslav – Slavia Praha 0:2 (Toleski, Belaid)

Podzim 2008 Mladá Boleslav – Slavia Praha 0:0

Poslední utkání FK Mladá Boleslav – SK Slavia Praha 0:0 se hrálo před půl rokem v pondělí 27. října 2008. Skončilo bez gólů, přestože o střelecké příležitosti nebyla nouze před oběma brankami. Po říjnovém utkání v ligové tabulce na vedoucí Slavii Praha ztrácela druhá Mladá Boleslav jen dva body. Slávisté první místo drží stále, Boleslavští jsou momentálně čtvrtí a ztráta vzrostla na propastných deset bodů.

Při podzimním utkání se Michal Papadopulos neprosadil dvakrát sám proti brankáři Vaniakovi, který uchránil Slavii čisté konto i po jedovaté střele Mendyho a tečované ráně Sylvestra. Na druhé straně Šmicer, Brabec, Černý a Necid netrefili z dobrých palebných pozic Millerovu branku. Do poslední minuty se útočné akce střídaly na obou stranách. Ani jeden z týmů nebránil remízu, přesto se diváci gólu nedočkali.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Janíček, Procházka, Mach – Mendy, Sylvestre, Rajnoch, Poláček (81. Kysela) – Papadopulos (74. Řezníček), Pecka. Připraveni ještě byli Ševinský, Rolko, Táborský, Opiela a Šeda.

Podzimní sestava SK Slavia Praha: Vaniak – Krajčík, Brabec, Suchý, Hubáček – Jarolím (86. Janda), Belaid, Taveres, Černý (89. Latka) – Šmicer (71. Šenkeřík), Necid. Připraveni ještě byli Toleski, Volešák a Diviš.

Fanshop banner