Chramosta mezi hvězdami fotbalového nebe
Klub

Chramosta mezi hvězdami fotbalového nebe

Redakce

V prvních sedmi jarních kolech Gambrinus ligy žádný mladoboleslavský fotbalista nezářil a nezaujal novináře natolik, aby se ocitl ve hvězdné sestavě kola. A to se tam objevovali i hráči z týmů bojujících o záchranu v lize. Teprve v osmém jarním kole na sebe upoutal pozornost boleslavský střelec Jan Chramosta v překvapivé roli komety na tuzemském fotbalovém nebi.

Jeho bilance je sice stručná, ale o to úžasnější. V Gambrinus lize nastoupil třikrát a dvakrát skóroval. Poprvé hrál závěrečných dvacet minut proti Viktorii Žižkov. V dalších dvou zápasech vždy v základní sestavě a se zápisem do střeleckých statistik. V Příbrami zachraňoval bod po Kalinově Trestňáku, doma proti Teplicím trefil tříbodovou výhru po Poláčkově centru. A to akrobaticky elegantním způsobem, který ho pasoval na mediální hvězdu. Poprvé ve své sportovní kariéře byl nominován do hvězdné sestavy ligového kola sestavované tuzemskými novináři.

All Stars Media 24. kola: Blažek (Sparta) – Hamouz (Jablonec), Drsek (Kladno), Dejmek (Liberec) – Hudson (České Budějovice), Kolář (Plzeň), Kucka (Sparta), Šmahaj (Zlín) – Naumov (Žižkov), Chramosta (Mladá Boleslav), Dobeš (Bohemians).

Do All Stars Media týmu se na jaře z mladoboleslavských fotbalistů dostal jenom Jan Chramosta. V aktuálním soutěžním ročníku 2008/09 je však již devátým mladoboleslavským hráčem, který se mezi hvězdami jednotlivých ligových kol ocitl. Všichni ostatní mimo Chramosty byli nominováni v podzimní sezóně 2008.

Kompletní bilance nominací hráčů FK Mladá Boleslav: čtyřikrát Ludovic Sylvestre, dvakrát Tomáš Poláček, Jan Rajnoch, Václav Procházka a Michal Papadopulos, jednou Miroslav Miller, Tomáš Janíček, Alex Mendy a Jan Chramosta.

Fanshop banner