Byli lepší a zaslouženě vyhráli
Klub

Byli lepší a zaslouženě vyhráli

Redakce

FK Baumit Jablonec“B“ – FK Mladá Boleslav“B“ 0:2 (0:1)

Boleslavští na českodubském hřišti předvedli kompaktnější výkon než jablonečtí protivníci. Měli více ze hry, častěji a přesněji stříleli. O zasloužené výhře rozhodli po perfektně provedených rohových kopech Sedláčka úspěšně hlavičkující Řezníček a Schubert. Za juniorku kopal pravý bek Kalina přechodně mimo prvoligovou nominaci kvůli trestu za čtyři žluté karty.

V úvodní pětiminutovce nejprve Mešanovič pálil přes hlavu nad boleslavskou branku a vzápětí na druhé straně poslal Schubert do šance Řezníčka, ale jeho střelu protihráč srazil na roh. Za necelou půlhodinu získali Boleslavští tři rohové kopy. A ten třetí proměnili ve vedoucí gól.

Ve 26. minutě na Sedláčkův oblouček z rohového kopu vyskočil neatakovaný Řezníček a hlavičkoval přesně k bližší tyči – 0:1.

Jablonečtí se na protiúder zmohli až deset minut po inkasovaném gólu. Procházkovu ránu ze dvaceti metrů Šeda vyrazil. Za dvě minuty krásně vystřelil Farkaš a pozorný Šeda míč vytáhl na první jablonecký roh. Rozehrál ho Šísler a hlavou završil Papaz mířící přesně do boleslavského gólmana. V poslední minutě Steinerův volej pouze o centimetry minul břevno Šedovy branky.

Po změně stran v 51. minutě Kadlecovu akci zakončil nepřesně Řezníček a v 52. minutě z Kalinovy přihrávky střílel Vajgl levačkou vedle pravé tyče. Jablonecké ofenzívní náznaky byly méně nebezpečné než boleslavské. Šísler branku netrefil a Procházka zakončoval slabě. V 59. minutě poslal Kalina od postranní čáry trestný kop do mlýnice před Bočokovu branku, ale nikdo ze spoluhráčů nedokázal přesně zakončit.

Parádní akce se boleslavským fotbalistům povedla v 63. minutě. Sedláčkův přetažený centr hlavičkoval před branku Kadlec a v akrobatickém zakončení Schubert těsně minul pravou tyč. V další akci Vajglova tečovaná rána vynesla Boleslavským rohový kop. Podobně jako v prvním poločasu ho i v 65. minutě povedeně rozehrál Sedláček a tentokrát úspěšnou hlavičkou standardní situaci zakončil nekrytý Schubert – 0:2.

V rozmezí tří minut krátce před 70. minutou dvakrát nepřesně vystřelil jablonecký Procházka. V 71. minutě Schubert vyhrál souboj s Patkou a rozeběhnutý Kadlec bez přípravy z velmi dobré pozice o milimetry přestřelil branku. V 85. minutě spolupráci se Schubertem zakončil Sedláček střelou z úhlu do brankáře. V posledních dvou minutách boleslavskou branku Kuželka netrefil a Hozda mířil do Šedových rukavic.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Kalina, Mrvík, Vizingr, Horák – Kadlec (78. Dudka), Svoboda, Vajgl (86. Rýdl), Sedláček (90. Smetana) – Řezníček, Schubert. Připraveni ještě byli Kučera, Humaj a Stuchlý.

Sestava FK Baumit Jablonec“B“: Bočok – Hozda, Patka, Papaz, Farkaš – Kuželka, Procházka, Rathouz, Šísler, Steiner (75. Parys) – Mešanovič. Připravení ještě byli Petřivý, Rudolf a Kopal.

Góly: 26. Řezníček, 65. Schubert

ŽK: Hozda – Vajgl

Rozhodčí: Tereba – Kalenda, Haltuf

Diváků: 130

Fanshop banner