Pojeďte do pražského Edenu
Klub

Pojeďte do pražského Edenu

Redakce

V pondělí 27. dubna od 19 hodin se hraje utkání 25. kola Gambrinus ligy SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav v nejmodernější tuzemské fotbalové aréně. Boleslavští fotbalisté tam budou hrát poprvé a protože tamní akustika přeje hlasitému fandění, bude dobře, když se do Prahy vydá pořádná výprava boleslavských příznivců. FK Mladá Boleslav zájem podporuje dotovaným autobusovým zájezdem.

Závazné přihlášky přijímá a bližší informace podává Jan Pažout na telefonu 777 313 404 a na emailové adrese jan.pazout@centrum.cz – heslo SLAVIA. Uzávěrka přihlášek k autobusové výpravě na fotbal do pražského Edenu je v pátek 24. dubna ve 12 hodin.

Odjezd z mladoboleslavského Městského stadionu je stanovený na pondělní odpoledne 27. dubna v 17 hodin. Cena zájezdu, ve které je zahrnutá doprava z Mladé Boleslavi do Prahy i zpět a vstupenka na ligový fotbal, činí 250,- Kč (člen fanklubu 230,- Kč). Platící fanoušek si může vzít jedoho rodinného příslušníka za padesátiprocentní cenu (manželka, dítě do patnácti let), kterého je však nutné předem přihlásit z důvodu rezervace dostatečného počtu sedadel v autobusech.

Z oficiálního webu SK Slavia Praha jsme vytáhli zajímavé informace o nedávno postaveném slávistickém chrámu.

Nový Stadion Eden v Praze 10 – Vršovicích začala investiční společnost E Side Property stavět 15. září 2006 a oficiálně ji dokončila 20. března 2008, přestože první veřejnou akcí byla 5. prosince 2007 Mikulášská nadílka spojená s prohlídkou novostavby za hojné účasti současných i minulých fotbalistů Slavie Praha a jejich fanoušků všech generací. Provozovatelem je společnost E Side Advertising, která smluvně dohodla, že od 1. dubna 2009 se multifunkční areál jmenuje Synot tip Aréna.

Hlediště kolem fotbalového hřiště má kapacitu 21 tisíc míst (mladoboleslavské hlediště 5 tisíc). Z nich je 666 míst v klubovém patru, 400 míst ve VIP boxech a 42 míst speciálně provedených pro invalidy a stejný počet pro jejich doprovod. Mediální zázemí tvoří devadesát míst pro novináře (mladoboleslavský městský stadion pro třicet), tři televizní studia, mixzóna pro setkávání žurnalistů s aktéry sportovní akce a místnost pro tiskové konference.

Uměle vyhřívaná hrací plocha má rozměry 105 x 68 metrů (mladoboleslavské hřiště také 105 x 68). Ozařuje ji umělé osvětlení o síle 1400 luxů (mladoboleslavské hřiště 1200 luxů). Dvě velkoplošné obrazovky jsou v hledišti a jedna na vnější fasádě.

Objekt má šest nadzemních podlaží (suterén, přízemí + čtyři patra), v nichž je 800 čtverečních metrů obchodů, 2400 čtverečních metrů kanceláří a 150 hotelových pokojů.

Fanshop banner